Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier gaan koppen rollen: Highlander-film met Henry Cavill komt dichterbij

Zien we Henry Cavill binnenkort als epische koppensneller in een nieuwe Highlander-film? Laten we het hopen, want deze rol is de Britse acteur op het lijf geschreven. De regisseur heeft heeft al een goed gesprek gehad met de acteur uit The Witcher.

Met spetterende rollen in de The Witcher, Superman en The Man From U.N.C.L.E op zijn palmares lijkt het erop dat Henry Cavill dé man is voor de rol als onsterfelijke Highlander. Nou ja, niet helemaal onsterfelijk natuurlijk. Zolang je hoofd op je romp blijft zitten zit je goed als Highlander.

Wie is Highlander ook alweer?

Oké, helemaal veilig als Highlander ben je dus nooit, want er kan er uiteindelijk maar één overblijven (there can be only one!). De Highlanders zijn vaak al eeuwen, zo niet millennia lang in leven. Kruisen ze elkaars pad? Dan volgt er een strijd – meestal een zwaardgevecht – totdat een van de twee letterlijk het hoofd verliest. De winnaar neemt vervolgens de krachten over van de verliezer, inclusief de krachten die deze persoon van anderen heeft gestolen.

adrian paul, highlander, nieuwe film, henry cavill
Adrian Paul als Highlander in de gelijknamige serie

Tenminste, zo ging het in de klassieke editie met Christopher Lambert en Sean Connery in de hoofdrol. En later ook in de succesvolle Highlander-serie met Adrian Paul als de onsterfelijke Duncan MacLeod. Henry Cavill zou een waardig opvolger zijn van deze helden.

John Wick-regisseur verkent mogelijkheden

Helemaal zeker dat er een nieuwe Highlander-film onze kant op komt, is het nog niet. Het project staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Wel is John Wick-producent Chad Stahelski al aan het project verbonden.

Stahelski sprak zelfs al een klein beetje over in welk stadium het proces zich momenteel bevindt: “We zijn bezig met het tweaken van het script. Ik denk dat we weten wat we willen. En belangrijker: we weten wat we willen maken. Het is gewoon een kwestie van tijd totdat we het gevoel hebben van oké, dit is het. Maar we zijn dichterbij dan ooit, dus dat is goed”.

‘Henry Cavill heeft het fysiek en de empathie’

Henry Cavill is op dit moment een erg gewild acteur en betrokken bij meerdere projecten. Zo is hij druk bezig monsters in stukken te hakken tijdens de opnames voor seizoen 3 van The Witcher. Ondanks zijn drukke agenda heeft hij met Stahleski een goed gesprek gehad over een eventuele deelname.

De regisseur legt uit waarom The Witcher-acteur de beste keuze is voor de rol als Highlander. “Henry Cavill heeft duidelijk het fysiek voor de rol, maar dat betekent weinig als je niet de empathie kunt dragen van een personage dat al 500 jaar leeft. Ik had iemand nodig die beide heeft.”

Mocht je Highlander (1986) nog niet hebben gezien? Check dan deze trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.