Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: de Zuid-Koreaanse Pirates of the Caribbean

Er staat een nieuwe parel op Netflix, The Pirates: The Last Royal Treasure genaamd. Met niet al te veel fantasie de Zuid-Koreaanse Pirates of the Caribbean te noemen. Het verschil: deze K-movie scoort beter op IMDb dan al die blockbusters met Johnny Depp.

Dat Zuid-Koreaanse films en series de laatste jaren populair zijn geworden, mag geen nieuws meer heten. Parasite (2019) won een Oscar voor beste film, Squid Game is de best bekeken Netflix-serie ooit en die twee titels vormen slechts het topje van de ijsberg. Die almaar groter wordt.

The Pirates: The Last Royal Treasure op Netflix

Ook Netflix zet vol in op deze trend. Nieuw op de streamingdienst is dus de ‘Zuid-Koreaanse Pirates of the Caribbean‘, al gaat die vergelijking natuurlijk niet helemaal op. Zo is er geen beschonken piraat die een centrale rol heeft, om maar wat te noemen. Maar de vergelijking is ook zeker niet uit de lucht gegrepen.

De synopsis van Netflix: ‘Een stel moedige Joseonse-piraten en bandieten trotseert stormachtige wateren en militante rivalen en volgt mysterieuze aanwijzigingen op zoek naar koninklijk goud op zee.’ Duidelijk.

Zuid-Koreaanse versie verslaat Amerikaanse op IMDb

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat nog niemand op de redactie de Netflix-film heeft gezien, maar getuige IMDb is het Zuid-Koreaanse equivalent van Pirates of the Caribbean beter dan de Amerikaanse versies.

The Last Royal Treasure scoort een 8,8 op IMDb, terwijl het eerste deel van Pirates of the Caribbean een 8,1 scoort. De opvolgers scoren zelfs allemaal onder de 7. Op Rotten Tomatoes en Metacritic staan nog te weinig reviews om er een serieus oordeel over te vellen.

De conclusie is in ieder geval dat de Zuid-Koreaanse film absoluut het proberen waard is. Nu te zien op Netflix.

Check in dit artikel welke films en series er in maart nog meer allemaal bijkomen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.