Dennis Mons
Dennis Mons Netflix 21 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Netflix krimpt door: nieuw massa-ontslag door drama op beurs

Netflix heeft plannen om wederom een flink aantal medewerkers te ontslaan. Sinds de beursval begin dit jaar heeft het bedrijf financiële problemen, waardoor een nieuw massa-ontslag onvermijdelijk is. Dat schrijft Variety.

Streaminggigant Netflix gaat het niet voor de wind. Het bedrijf kende een flinke val in aandeelprijzen, en die zet nog altijd gestaag door. Waar een aandeel zes maanden geleden 604,92 dollar waard was, koop je die nu voor 176,60 dollar. En de werknemers merken het drama op de beurs; ze worden op straat gezet.

Opnieuw massa-ontslag bij Netflix

Hoewel de streamingdienst nog altijd prachtige films en series uitbrengt, heeft het sinds begin dit jaar wel flinke problemen ondervonden. Zo kelderde het aandeel met 35 procent. Het had tot gevolg dat het bedrijf een flink aantal (150) mensen de deur heeft gewezen.

Netflix irritatie verderkijken voor
(Afbeelding: Netflix)

Netflix gaf ook direct aan dat meer ontslagen zouden volgen in 2022, en zo is ook het geval. Met 11.000 werknemers wereldwijd lijkt het een peulenschil, maar het zijn nog altijd honderden mensen die in één klap zonder werk zitten.

De val van Netflix

Het bedrijf heeft al eerder aangegeven dat er ontslagen moesten vallen. Het is nog gissen welke takken van het bedrijf het hardst geraakt worden.

Netflix is verreweg de grootste streamingservice ter wereld. Maar met Disney+, Paramount, HBO Max en zelfs (in Nederland) Videoland op de hielen heeft het een groot probleem.

Het bedrijf heeft in het laatste kwartaal een afname gezien van zijn abonnees. Wereldwijd stopten 200.000 kijkers met betalen voor de service. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat het aantal leden minder wordt. Dat staat in scherp contrast met de miljoenen nieuwe leden in de twee jaren daarvoor. Een groot deel van de groei was te ‘danken’ aan Covid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.