Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort met tijdloos goede hitserie uit pre-Netflix tijdperk

Zin om een serie te bingewatchen waarbij je van te voren al weet dat die niet gaat tegenvallen? Pssst, alle acht seizoenen van House, M.D. staan nu op Netflix en de wereld is direct weer verslaafd.

Toen Netflix nog DVD’s verstuurde in papieren enveloppen, werden er ook al hitseries gemaakt. Seizoenen bestonden nog uit meer dan twintig afleveringen en je had dagenlange downloadsessies nodig om ze te kunnen zien. House werd later ook op de Nederlandse televisie uitgezonden, maar toen hing jij waarschijnlijk met vrienden op straat.

Alles seizoenen van House op Netflix

Tijd voor een inhaalsessie, en niet de misselijkste. Netflix heeft in één klap alle seizoenen van House beschikbaar gesteld. In de moderne tijd is dat al een pittige kluif, maar bereid je nu écht voor op vierkante ogen. De acht seizoenen hebben per stuk gemiddeld 23 afleveringen van 45 minuten. Dat betekent dat je 138 uren aan bingemateriaal voor je hebt liggen, die gelijk staan aan 5,75 etmalen non-stop streamen.

Het eerste seizoen kwam uit in 2004 en de serie kreeg er tot 2012 ieder jaar een seizoen bij. De Britse acteur Hugh Laurie speelt Dr. Gregory House, een medisch genie dat een team van jonge diagnostici leidt. Hij is niet alleen erg op zichzelf, maar ook bot en onbehouwen en zou het liefst alle contact met zijn patiënten vermijden.

Serie met veel Emmy Awards en lovende kritieken

House heeft meerdere Emmy Awards gewonnen in verschillende categorieën. In 2010 werd Hugh Laurie bekroond met een Emmy voor ‘Outstanding Lead Actor in a Drama Series’. De gemiddelde score over acht seizoenen op Rotten Tomatoes is met 90% onder critici en 96% onder het publiek zeldzaam hoog. IMDb geeft een eveneens zeldzame 8,7 uit 10.

Netflix scoort met tijdloos goede hitserie uit pre-Netflix tijdperk, House
(Afbeelding: Fox)

Waar wacht je nog op: House, M.D. is nu te streamen op Netflix. Zien we je volgende week weer terug! Je bent overigens niet de enige, want sinds de verschijning in februari 2024 staat de afgestofte hitserie hoog in de top 10 wereldwijd meest gestreamde series van dit moment.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.