Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 30 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Netflix en Amazon strijden om Pedro Pascal en Chris Hemsworth’

Met zowel Pedro Pascal als Chris Hemsworth op het affiche, gooien Netflix en Amazon met miljoenen om de exclusieve rechten te bemachtigen. Crime 101 zou dan ook een veelbelovende misdaadfilm zijn in de geest van het iconische Heat.

Of de ongetwijfelde blockbuster uiteindelijk bij Amazon of Netflix belandt: Chris Hemsworth zal hoe dan ook in topvorm zijn. Dat hebben we namelijk zelf kunnen vaststellen.

‘Amazon en Netflix in biedingsoorlog’

In ieder geval zouden beide streamingdiensten naar verluidt in een hevige strijd verwikkeld zijn om de rechten van Crime 101. En daardoor blijft de prijs stijgen in een biedingsoorlog die inmiddels de 100 miljoen dollar zou overtreffen. Volgens het doorgaans betrouwbare Deadline dat het nieuws als eerste naar buiten bracht, heeft Amazon op dit moment wel een klein streepje voor.

Crime 101 is gebaseerd op een kortverhaal uit een verzamelboek en bestseller van Don Winslow; een van de meest gelauwerde misdaadschrijvers van de laatste twintig jaar. Het is een geweldig misdaadverhaal in de trant van Heat. Juwelendiefstallen op hoog niveau vinden plaats langs de hele Westkust van de VS. De politie brengt ze in verband met Colombiaanse kartels maar één rechercheur heeft andere bedenkingen. Hij richt zich op één dader; een dief die uit is op een laatste grote slag.

Bovendien is Crime 101 niet het enige verhaal uit Broken dat verfilm wordt. Ook twee andere kortverhalen krijgen binnenkort een vertaling naar het grote scherm. Nog meer adelbrieven nodig?

Crime 101 met Chris Hemsworth en Pedro Pascal

Een van de andere redenen waarom Amazon en Netflix de kluis willen leegroven voor Crime 101, is de zekerheid van een absolute sterrencast. Naast Marvel-acteur Chris Hemsworth verleent ook Pedro Pascal zijn talent aan de veelbelovende misdaadfilm.

De ster van Pascal staat inmiddels hemelshoog in Hollywood na zijn successen in The Last of Us, The Mandalorian en Narcos. Maar ook Chris Hemsworth zat niet stil na zijn laatste verschijning als Thor in het Marvel-universum. De Netflix-films Extraction en Extraction 2 waren allebei evenwel een shot in de roos.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.