Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 4 aug 2019
Leestijd: 4 minuten

Nederlandse voetballers die een succesvol modemerk hebben opgericht

Voetballers hebben – als je erover nadenkt – eigenlijk maar een fijn bestaan; balletje trappen (de een doet dit beter dan de ander), hier royaal voor betaald krijgen en geen tekort aan vrije tijd. De een vult deze zeeën van tijd in met gamen, de ander waarschijnlijk ook en dan heb je ook nog…

Ja, dan heb je ook nog profs die hun passie voor mode professioneel aanpakken. Bekendste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk BALR., ooit eens opgericht door Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Eljero Elia. Maar, er zijn er meer! Het is natuurlijk ook de ideale manier om jouw eigen stijl tot uiting te laten komen. Aan geld is immers geen gebrek om eens wat op te richten. Plus, met een beetje geluk is ‘het zwarte gat’ meteen opgevuld. Onderstaand enkelen van de meest succesvolle kledingmerken van (oud) voetballers.

BALR.

Zoals gezegd:BALR.. Misschien wel het bekendste merk wat opgericht is door voetballers. De genoemde voetballers staan met zijn drieën aan het begin van dit prachtige merk, waarbij tegenwoordig toch vooral Demy de Zeeuw de touwtjes in handen heeft. Ondertussen is BALR. uitgegroeid tot een groot lifestyle merk en bieden ze naast kleding ook horloges, sieraden en parfum nog veel meer aan. Het heeft een eigen shop aan de Kalverstraat en wordt voor de rest in Nederland alleen verkocht bij retailpartner Aspact.

You can never go wrong when you have a great team to work with. ? ? @thijstimmermans #BALR #LifeOfABALR #TeamBALR #Lifestyle

No Description

Cruyff sports

De beste voetballer ooit (iedereen die anders beweert is stom) mag niet ontbreken. Johan Cruijff stond erom bekend dat hij commercieel was ingesteld. Mede door zijn schoonvader was de legendarische nummer 14 altijd bezig met commerciële doeleinden. Niet alles was succesvol, maar één zaak die wel werkte – en nog steeds prima presteert – was/is Cruyff sports.

Het sportmerk richt zich vooral op schoenen. Naast casual schoenen en zaalschoenen (en ook een beetje kleding) heeft het merk ook voetbalschoenen. Geen beter boegbeeld dan Cruijff himself om de schoenen vroegah ten tonele te brengen. Nog steeds zie je kleine mannentjes met Cruyffs aan de voet de (amateur)velden overgaan.

The Architect features premium Italian ‘sciarada’ suede and embraces Emidio Lazzarini philosophy with its elegant and sophisticated design. ?? . . #cruyff #cruyffclassics #johancruyff #johancruijff #cruijff #newarrivals #newcollection #collection #allnew #brandnew #newin #launched #dropped #released #footwear #sneakers #shoes #clothing #ropa #kleding #men #heren #hombre #women #mujer #dames #ss19 #springsummer #spring #summer

815 Likes, 0 Comments – Cruyff (@cruyff) on Instagram: “The Architect features premium Italian ‘sciarada’ suede and embraces Emidio Lazzarini philosophy…”

Monta Heritage

Edgar Davids is het boegbeeld en de creatieve leider van Monta Heritage. Of liever gezegd: was, want het merk lijkt compleet van de markt te zijn. Zo kwam de laatste collectie uit in 2015. Alleen, er is nooit een officieel woord hierover gerept. The Pitbull was sinds 2007 verbonden aan het merk. In het begin richtte Monta zich vooral op straatvoetbal scene, later werd dit uitgebreid naar casual kleding. Van top tot teen kan je in Monta Heritage gekleed op pad gaan. Gek genoeg ontbreekt een snelle planga in de collectie. Hoe de stijl van Davids het best te omschrijven valt? Als comfortabele luxe.

Our Knowlegde sweater and full #leather Jaan Lammy coat being rocked by @ndjofficial Celebrate your attitude with us. #montaheritage #heritagelifestyle #menswear #fashion #lifestyle #heritage #highend #regram

174 Likes, 11 Comments – Monta Heritage (@montaheritage) on Instagram: “Our Knowlegde sweater and full #leather Jaan Lammy coat being rocked by @ndjofficial Celebrate your…”

AB Lifestyle

Ab Lifestyle is het merk van Alexander Büttner. Linksbacks zijn over het algemeen nooit de meest flamboyante spelers binnen een elftal, maar dat gaat niet op voor de ex-speler van Vitesse en Manchester United.  Ruim twee jaar geleden begon hij met het merk. AB is een merk dat zich richt op streetwear kleding. Onder andere hoody’s, sweatpants, snapbacks en long-fit shirts maken onderdeel uit van het assortiment. Kleding van A tot Z dus.

▪️AB Striped Bronx Tee; Pre Order Now!▪️// #ablifestyle // #fashion #style #streetwear #ootd #tee #apparel #streetstyle #tshirtdesign #design #shirt #hypebeast #mensfashion #menswear #tshirts #outfit #summer #street #lifestyle #inspiration #streetfashion #fashionblogger #menstyle #fashionista #clothing #outfitoftheday #instafashion

3,244 Likes, 16 Comments – AB Lifestyle (@ablifestyle.official) on Instagram: “▪️AB Striped Bronx Tee; Pre Order Now!▪️// #ablifestyle // #fashion #style #streetwear #ootd #tee…”

MAEL Studio

Hoe tof als je iets met je broer kan starten? Dat dachten Siem en Luuk de Jong ook. Binnen de lijnen stonden ze vaker tegen elkaar dan met elkaar, maar van het gras af werken ze gebroederlijk samen. Dit heeft geleid tot MAEL. In 2016 opgericht en sinds een paar maanden een eigen winkel. Het is op dit moment even wachten op de nieuwe collectie, maar de boys zijn er mee bezig. Siem waarschijnlijk meer dan Luuk, denken wij zo maar.

De collectie bestaat op dit moment nog uit hoodies, sweaters en shirts die anders dan andere merken niet schreeuwerig zijn, maar juist oog hebben voor detail. Naast de kleding heeft het merk ook schoenen en tassen en deze hebben uiteraard dezelfde eigenschappen en vallen dan ook vooral op door hun eigenzinnigheid. Wij hebben trouwens nog een tip: laat Siem zijn connecties bij Ajax gebruiken om nog even rap een sweater in Lasse Schöne zijn koffers naar Italië te proppen, want de Deen is één van de stijlvolste voetballers van het moment.

FW 19 / @maelstudio #mael #maelstudio

401 Likes, 18 Comments – MAEL STUDIO (@maelstudio) on Instagram: “FW 19 / @maelstudio #mael #maelstudio”

Football Lifestyle

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.