Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Internationale sterren lopen weg met slim Nederlands streetwear-label

Maak kennis met BLACK BANANAS, een Nederlands streetwear-label met een sportieve twist dat op dit moment door internationale sterren wordt omarmd. Daar zit een slimme strategie achter.

Er zijn veel meer coole Nederlandse modelabels dan je denkt. Zo hadden we eerder deze week nog een interview met Victor Besnard, die in zijn eentje het modelabel Besnard runt en een op Gordon Gekko geïnspireerde collectie lanceerde. BLACK BANANAS opereert in een heel ander, maar zeker niet minder cool genre.

Custom BLACK BANANAS voor internationale artiesten

Wat hebben de Colombiaanse zanger Maluma, de Amerikaanse artiest Jason Derulo en de Britse rapper en zangeres Stefflon Don naast miljoenen volgers en een muziekcarrière nog meer gemeen? Juist. Ze gaan lekker op het Nederlandse streetwear-label BLACK BANANAS. Het kledingmerk verovert de wereld en is een favoriet onder grootheden uit de muziekindustrie.

stefflon don, BLACK BANANAS, nederlands streetwear label, internationale sterren
Rapper Stefflon Don in de Nederlandse kledij (Afbeelding: Black Bananas)

Volgens Wesley Balnikker, eigenaar van BLACK BANANAS, lopen de internationale sterren weg met de unieke designs van het Nederlandse streetwear-label. “Anders dan grote internationale merken maken wij unieke items voor de artiesten. Zo ontwerpen wij custom varsity jackets. Artiesten krijgen daardoor een gevoel van exclusiviteit. Dat is voor hen erg belangrijk”, zegt Balnikker tegen Manners.

Inmiddels zijn de Amerikaanse Rick Ross en Fivio Foreign, de Nigeriaanse Ruger en de Poolse Malik Montana ook aan het prestigieuze lijstje toegevoegd. Balnikker verwacht dat het Nederlandse label aankomende maanden op nog meer muziekfestivals en grote Instagram-pages terug te zien is. “We zijn momenteel nog bezig met een aantal grote rappers”, hint Wesley.

Muziek als onderdeel van het DNA

Dat het Nederlandse streetwear-label in het oog springt bij grote artiesten komt niet uit het niets. Muziek loopt al sinds de oprichting als een rode draad door het merk. Zo begon een deel van de BLACK BANANAS-crew hun carrière in de muziekindustrie, waardoor er een natuurlijke link is ontstaan met de muziekwereld.

Daarnaast is het nog niet lang geleden dat de veelgevraagde DJ Like Mike een exclusieve tracksuit ontwierp in samenwerking met BLACK BANANAS. Wil jij – net als deze grote internationale artiesten – de hand leggen op een soortgelijk ontwerp? Je scoort de unisex bestseller in de webshop of via één van de verkooppunten van BLACK BANANAS.

Sterren in de Nederlandse streetwear

Een kleine compilatie van de internationale sterren in het Nederlandse streetwear-label Black Bananas.

Rick Ross

rick ross, nederlands streetwear label, black bananas, internationale sterren
Rick Ross (Afbeelding: Black Bananas)

Jason Derülo

jason derulo, black bananas, internationale sterren, nederlands streetwear label
Jason Derülo (Afbeelding: Black Bananas)
jason derulo, black bananas, internationale sterren, nederlands streetwear label
Jason Derülo (Afbeelding: Black Bananas)

Malik Montana

Malik Montana
Malik Montana (Afbeelding: Black Bananas)

Ruger

ruger
Ruger (Afbeelding: Black Bananas)

Stefflon Don

stefflon don, BLACK BANANAS, nederlands streetwear label, internationale sterren
Stefflon Don (Afbeelding: Black Bananas)

Maluma

maluma, black bananas
Maluma (Afbeelding: Black Bananas)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.