Pim Jansen
Pim Jansen Entertainment 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse ‘Miss Earth’ Merel Hendriksen strijdt voor nobele roem

De Miss Earth-verkiezingen komen eraan en dat klinkt heel erg Captain Planet. Is het ook wel, te weten dat het om een nobele missverkiezing gaat, waar zaken als milieubewustzijn centraal staan. Maak kennis met de Nederlandse kandidaat Merel Hendriksen.

Iedereen kent Miss World en Miss Universe, twee verkiezingen waar het om de mooiste vrouw gaat en waarbij de prijsuitreikingen doorgaans chaotisch verlopen. Maar daarachter schuilt een nobele missverkiezing: Miss Earth.

De Nederlandse ‘Miss Earth’ Merel Hendriksen

De Nederlandse kandidaat is de 24-jarige Merel Hendriksen. Geboren in Dodewaard, getogen in Kesteren. De Gelderse schoonheid richtte na haar opleiding Interieurdesign een eigen bedrijf op, maar door de naderende drukte rond de missverkiezing heeft ze de webshop even stopgezet, zegt ze in De Gelderlander.

Zoals het een Nederlandse Miss Earth betaamt, streeft Merel Hendriksen naar ‘vooruitgang, en niet naar perfectie’. “Mij maak je al gelukkig met kleine dingen. Ik kan genieten van het zonnetje dat in de ochtend naar binnen schijnt, met een kopje koffie in mijn hand. Een lange wandeling in de natuur of omringd zijn door familie en vrienden. Ik hou ervan om in de natuur te zijn en te genieten van alles wat de aarde ons biedt”, zei ze in een interview na haar verkiezing.

De nobele missverkiezing Miss Earth

Miss Earth staat te boek als een nobele missverkiezing, die pleit voor milieubewustzijn, natuurbehoud en sociale verantwoordelijkheid. Oké, er worden modellen van over de hele wereld ingevlogen, maar de intentie is er. De vorige winnaar Destiny Wagner uit Belize zal op 27 november 2022 in de Filipijnen het kroontje overdragen aan haar opvolger. Alle deelnemers zijn net bekendgemaakt.

“Met het aankomende traject hoop ik mensen te inspireren om liever te zijn. Lief voor jezelf, voor anderen en niet te vergeten voor onze aarde. Er is maar één van ieder, dus het is belangrijk dat we daar met zorg mee omgaan”, aldus de Nederlandse Miss Earth Merel Hendriksen. Een compilatie van haar meest recente modellenwerk. De meeste foto’s zijn gemaakt door The Light Portraits.

De Belgische kandidate Daphné Nivelles

Om de deelnemers uit de lage landen compleet te maken: Miss Earth Belgium 2022 is Daphné Nivelles.

Merel Hendriksen is ook te volgen op TikTok.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.