Pim Jansen
Pim Jansen Entertainment 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Miss Universe voor het eerst sinds Olivia Culpo weer uit Amerika

De 28-jarige R’Bonney Gabriel is in New Orleans gekroond als de nieuwe Miss Universe. Ze is de eerste Amerikaanse die met het kroontje naar huis gaat sinds Olivia Culpo, die de verkiezing voor de mooiste vrouw van het universum in 2012 won.

R’Bonney Gabriel won de competitie waar 83 vrouwen aan meededen, waaronder Miss Nederland Ona Moody.

R’Bonney Gabriel is de nieuwe Miss Universe

De kersverse Miss Universe plaatste zich door als Miss Texas de missverkiezing in Amerika te winnen. Texas klinkt Amerikaanser dan Amerikaans, maar R’Bonney Gabriel is de eerste Miss USA met Filipijnse roots.

R’Bonney Gabriel is modeontwerpster, runt haar eigen eco-modemerk R’Bonney Nola en is naai-instructrice. Ze kreeg het kroontje opgezet door voormalig Miss Universe Olivia Culpo. “Mijn hart is in de wolken. De afgelopen vijftien dagen hebben mijn leven veranderd. Ik draag deze nieuwe titel met de kracht van alle ongelooflijke vrouwen die ik deze maand ben tegengekomen. Het is een eer om hier te zijn en het is mijn missie om het universum trots te maken”, zegt de kersverse winnares. Lees en bekijk hier meer over deze missverkiezing die afgelopen nacht werd beslist.

In de voetsporen van Olivia Culpo

De ene Miss Universe verdwijnt voorgoed in de anonimiteit, voor een ander is het de stap naar een glansrijke carrière. Olivia Culpo, de laatste Miss Universe uit Amerika sinds R’Bonney Gabriel, behoort overduidelijk tot de laatste categorie.

Na haar bekroning als Miss Universe werd Olivia Culpo een veelgevraagd model en actrice. Ze deed campagnes voor L’Oréal, Kipling en andere grote merken, sierde de cover van de Sports Illustrated Swimsuit Issue en werd in 2019 door Maxim uitgeroepen tot ‘s werelds meest sexy vrouw. Als actrice speelde ze in The Other Woman, I Feel Pretty, Reprisal en Venus as a Boy.

Oftewel: de wereld ligt nu aan de voeten van R’Bonney Gabriel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.