Felix Decavel
Felix Decavel Banen & Salaris 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel jaar minimumloon heb je nodig om miljardair te worden

We willen je niet tot het einde der mensheid laten zwoegen. Maar hoeveel maandelijkse minimumlonen moet je verdienen om miljardair te worden? En wanneer bereik je met het minimumloon hetzelfde vermogen als Elon Musk?

Check ook hoeveel YouTube-views je maandelijks nodig hebt om een modaal inkomen te scoren.

Miljardair met het minimumloon

Gelukkigen hoeven Nederlanders iets minder lang te werken dan continentale collega’s om miljardair te worden met een bodemsalaris. Ons land heeft namelijk het op-twee-na hoogste minimumloon in Europa. Maandelijks moeten we minimaal 1.995 euro verdienen.

In tegenstelling tot het aantal vereiste uren arbeid, is de berekening dan snel gemaakt. Een miljard gedeeld door 1.995 komt uit op afgerond 501.253 maanden. Dat betekent dat je dus ruim een half miljoen maanden aan het minimumloon zal moeten werken om miljardair te worden (zonder enige uitgave natuurlijk). Dat komt uit op afgerond 41.771 jaren werken aan het minimumloon.

Toevallig genoeg vond ongeveer 41.000 jaar geleden het zogeheten Laschamps-evenement plaats rond het einde van de Laatste IJstijd, waarbij de magnetische polen van de Aarde omwisselden. De klimaatgevolgen daarvan roeiden de Neanderthalers uit. Nu nog Elon Musk.

En het vermogen van Elon Musk?

Het vermogen van Elon Musk schommelt wel dagelijks met een enkele miljarden. Maar volgens Forbes ligt het momenteel op 225,6 miljard euro. Ook deze berekening met het minimumloon is dan snel gemaakt.

225,6 miljard gedeeld door 1.995 komt uit op ruim honderd miljoen – 113.082.706 –  maanden werken aan het minimumloon. Doorgerekend bijna tien miljoen jaar (9.423.558 jaar om precies te zijn).

Ongeveer 10 miljoen jaar geleden bestond de mensheid nog niet eens. De wereld bevond zich toen in het Mioceen-tijdperk en was dan voornamelijk bevolkt door verschillende soorten apen die later evolueerden in de eerste mensen.

Geen zin meer om minimumloon-miljardair te worden, laat staat het vermogen van Elon Musk ermee te verdienen? Ontdek dan ook hoeveel je kunt sparen én extra besteden met de 50-15-5 methode.

Ontslagen Tesla-klokkenluider is nu grootste vijand Elon Musk

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.