Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Stijlvol mini-huis uit 2013 te koop voor helft gemiddelde Funda-prijs

Voor niet al te veel geld een schitterende woning kopen kan nog altijd. Veel vierkante meters hoef je echter niet te verwachten, zo bewijst dit beeldige Funda-huis uit 2013 in Middelburg.

Het doet ons qua styling zelfs een beetje denken aan deze betaalbare mini-villa waar we eerder over schreven. In dit geval is mini echter wel héél mini. Het huis in Middelburg telt 38 vierkante meter aan woonruimte en staat op een piepklein perceeltje van slechts 20 vierkante meter. Lekker tuinieren kun je dus wel vergeten als je deze woning koopt.

Funda-huis van Maduram-formaat

Goed, geen gigantische tuin zoals bij deze opvallend betaalbare villa in Ter Apel, maar wat dan wel? Een voetpad naar de voordeur van welgeteld acht tegels aangevuld met een sierlijk poortje en een klein taxushaagje. Verder speelt alles zich binnen af.

Ook daar blijkt alles van Madurodam-formaat te zijn. De keuken en woonkamer bevinden zich noodgedwongen in één ruimte. Het kookgedeelte staat volledig tegen de wand, maar ziet er wel beeldig uit met zijn stenen aanrechtblad en vijfpits gasfornuis.

Onhandige steunpilaar

Verder vind je in deze kamer een eettafel, kast, bank en tv-meubel. Door een onhandige steunpilaar die midden in de ruimte staat, lijkt aan de indeling weinig te kunnen veranderen. Tot slot zien we een wenteltrap naar boven.

Daar vinden we de slaapkamer met bijbehorende badkamer. Heb je gasten over de vloer die van het toilet gebruik willen maken, dan zullen ze naar boven moeten hollen en zich een weg door je slaapkamer moeten banen. Verre van ideaal. In feite is dit krappe Funda-huis niets meer dan een studio met bovenverdieping.

Goedkoper dan gemiddelde huizenprijs, toch?

Maar goed, voor de juiste prijs kan dit nog altijd een interessante koop zijn. De woning wordt op dit moment voor 185.000 euro aangeboden op Funda. Vergeleken met de gemiddelde huizenprijs van ruim 420.000 euro lijkt dat op het eerste oog niet veel.

Dit kasteel staat te koop onder de gemiddelde huizenprijs

Vergeet echter niet dat een gemiddeld huis veel meer vierkante meters heeft. Dit huis kost 4.868 euro per vierkant meter, terwijl de vierkantemeterprijs van een gemiddelde woning bijna 1.000 euro lager ligt. Een klein, doch relatief duur huisje dus.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.