Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Stijl 14 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Met dit ondershirt heb je nooit meer zweetoksels in je overhemd

Labfresh, het Nederlands-Deense merk dat we kennen van de innovatieve kleding die geurwerend, zweetblokkerend, vlekwerend en kreukvrij is, komt nu met een nóg krachtiger wapen in de eeuwige strijd tegen zweetkleren. Hun ultra-zweetbestendige ondershirt belooft een next-level confidence boost.

In een vorig artikel testte ik ook al andere producten en inmiddels kan ik bevestigen dat zowel de polo’s, t-shirts, overhemden en (merino) wollen sweaters beter presteren dan andere merken. Door kleding te dragen die minder vaak gewassen hoeft te worden, help je zowel je portemonnee (via een lagere energierekening en kleren die langer meegaan) als het milieu. Bovendien blijft je kleding mooier als je het minder vaak wast.

Ondershirt zweetblokkering

Terug naar het ondershirt. Dit product is verkrijgbaar met verschillende niveaus van zweetblokkering. ‘Normaal’ als je gemiddelde hoeveelheden zweet, ‘ultra’ als je bovengemiddeld zweet. Daarnaast zijn deze ondershirts antibacterieel, dus je hebt ook geen last van zweetgeur. De belangrijkste vraag is: werkt het ook? Ik onderwerp het shirt aan een simpele test. Door mezelf te laten zweten als een otter, ga ik ervaren in hoeverre dit shirt hiermee om kan gaan.

Met dit ondershirt heb je nooit meer natte oksels
Een echt geheim wapen (Afbeelding: Labfresh)

Nog even wat meer info over dit nieuwe shirt. Het heeft een extra diepe v-hals en is daardoor onzichtbaar onder een overhemd. Je geheime wapen, zeg maar. Omdat je anno 2022 echt niet meer wegkomt met het kopen van kleding uit sweatshops (pun intended), gemaakt door slaven en met milieu-onvriendelijke stoffen en chemicaliën, maak je met dit product een goede beurt. Het is namelijk gemaakt van gerecycled bio-materiaal.

De test

Ik bestel de ultra-zweetbestendige variant. In het wit, zodat de zweetplekken en eventuele vergeling goed op zullen vallen. Het shirt zit in elk geval meteen al bijzonder fijn, sluit goed aan bij de torso, wat prettig is als je het onder een ander kledingstuk draagt. Het shirt blijft ook goed ingestopt in de broek, nog een pre.

Met dit ondershirt heb je nooit meer natte oksels
Ultra-zweetbestendig ondershirt belooft next-level confidence boost (Afbeelding: Labfresh)

Bij gewoon dragen merk ik na een aantal dagen dat het shirt bij de hals wat viezig oogt. Dat is normaal gesproken het signaal om hem in de was te gooien natuurlijk. Ik ruik echter nog helemaal geen zweetgeur, dus ik besluit hem toch nog wat langer te dragen. Het is per slot van rekening een ondershirt, niemand die het ziet.

Gewoon dragen leidt dus niet tot overmatig zweten en stinken. Dan maar een dag in een hele warme ruimte werken, met een wollen trui over het ondershirt. Bijzonder onprettig, bovendien viel ik bijna in slaap door die warmte. Maar zweten deed ik nog steeds niet. Met een ander shirt zou ik nu al klotsende oksels gehad hebben. Misschien zweette ik wel, maar werd dit zweet sneller afgevoerd waardoor de oksels van trui noch shirt nat aanvoelden. Het werkt dus goed.

Met dit ondershirt heb je nooit meer natte oksels
Gemaakt voor en in samenwerking met de klanten (Afbeelding: Labfresh)

Labfresh-kleding wordt overigens ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klanten, dus voordat een product op de markt komt, weet het label al dat de kans groot is dat het zal aanslaan. Ook heeft Labfresh een sterke band met haar community doordat ze aan crowdfunding doen. Zo zijn hun winkels via crowdfunding tot stand gekomen, eerst die in Amsterdam en met de net opgehaalde 4 ton financiering nu ook in Kopenhagen. Rotterdam is daarna aan de beurt.

Volgen er nog meer landen? Daar denkt Labfresh wel al hardop over na. Hun producten zijn in elk geval een groot succes. Je bestelt ze via Labfresh.nl.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.