Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Kunst op wielen: Mercedes-Benz en Moncler showen blikvanger van formaat op Zoute Grand Prix

Bij mode denk je wellicht niet meteen aan automotive en andersom. Toch heeft een gemeenschappelijke passie voor innovatie, design en creativiteit een waar kunsticoon tot stand gebracht. Het resultaat: een blikvanger op wielen, te zien op de Zoute Grand Prix in Knokke.

Met zijn karakteristieke design en rijke historie is de Mercedes-Benz G-Klasse uitgegroeid tot een icoon in de autowereld. In de modewereld geniet het gewatteerde jack van Moncler dezelfde status. In Project Mondo G weten de twee luxemerken hun tegenstrijdigheden te combineren met als gevolg een verrassend resultaat. Het sterke, hoekige design van de stoere G-klasse en de zachte, vloeiende lijnen van de glimmende en stijlvolle donsjas vormen een spectaculair contrast. Authentiek en tegelijkertijd herkenbaar.

Zoute Grand Prix
Mercedes-Benz

Versmelting van tegenstellingen

Metallics zijn helemaal hot. Met een futuristisch uiterlijk doet project Mondo G bijna buitenaards aan. Laat je verbeelding de vrije loop en ga op expeditie. Zelfs de zwaarste omstandigheden weten Mercedes-Benz en Moncler met de innovatieve Mondo G te weerstaan. De twee pioniers bereiken daarmee nieuwe hoogten.

De boodschap achter het kunstwerk? Iedereen mag groots dromen en genieten van de mogelijkheid om grenzeloos nieuwe dingen te ontdekken.

Kunst spreekt graag tot de verbeelding, maar een tweede blik op het project legt nog meer karakteristieke kenmerken bloot. De ruwe patina is een zichtbaar teken van slijtage dat verwijst naar functionaliteit en bruikbaarheid. Het vormt een visueel contrast met de perfecte, hoogglanzend reflecterende oppervlakken van de Mondo G die chique aandoen.

Een iconisch beeld op wielen, met dat idee in hun achterhoofd namen de designers van de twee luxemerken plaats achter de tekentafel. Het resultaat liegt er niet om: met een lengte van 4,6 meter, hoogte van 2,8 meter, breedte van 3,4 meter en gewicht van 2,5 ton kun je niet echt om de indrukwekkende Mondo G heen.

Zoute Grand Prix
Mercedes-Benz

Zoute Grand Prix

De werelden van kunst, lifestyle en high-end auto’s komen van 5 tot 8 oktober samen tijdens de Zoute Grand Prix in het Belgische Knokke-Heist. Bezoekers zullen in de watten worden gelegd met een gevarieerd aanbod van Rally’s, GT Tours, auto- en kunstexposities en veilingen. Oog voor detail, service en natuurlijk een gedeelde passie voor auto’s zorgen voor een geweldige beleving. Voor Mercedes-Benz en Moncler het uitgelezen moment om dit grensverleggende kunstwerk te tonen.

In samenwerking met Mercedes-Benz

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.