Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit gaat Matthijs de Ligt per seconde verdienen bij Bayern München

Toegegeven, de deal moet op het moment van schrijven nog rond. Maar het lijkt zo goed als zeker dat Matthijs de Ligt voor 80 miljoen euro van Juventus naar Bayern München verkast. In salaris gaat hij er naar verwachting fors op vooruit. Dit gaat de Nederlandse verdediger per seconde verdienen bij ‘FC Hollywood’.

Bij transfers en salarissen met megabedragen zetten we de duizelingwekkende cijfers altijd even in perspectief. Eerder las je al wat Ryan Gravenberch per seconde gaat verdienen bij Bayern München. Uiteraard gaat de beresterke verdediger uit Leiderdorp daar nog eens dik overheen.

Het salaris van Matthijs de Ligt bij Bayern München

Het salaris niet nog niet officieel uit de doeken gedaan, maar het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports zit er nooit ver naast. De Britse sportzender schat op basis van bronnen in dat Mattijs de Ligt tussen de 17 en 19 miljoen euro per jaar gaat verdienen bij ‘der Rekordmeister’.

Dit zou betekenen dat Matthijs de Ligt er fors op vooruit gaat wat betreft zijn salaris. Bij Juventus verdiende hij 10 miljoen euro bruto per jaar.

Dit gaat hij per seconde verdienen

Voor de berekening gaan we uit van het door Sky Sports geschatte salaris van tussen de 17 en 19 miljoen euro per jaar. Juist, dat is 18 miljoen euro per jaar. Hieronder lees je wat Matthijs de Ligt dus per seconde gaat verdienen bij Bayern München. Afhankelijk van zijn daadwerkelijke salaris kan dit uiteindelijk een paar cent schelen.

  • Het jaarsalaris is 18 miljoen euro
  • Dat is per maand 1,5 miljoen euro
  • Per week gaat Matthijs de Ligt 346.153,85 euro verdienen
  • Per dag betaalt Bayern München hem 49.315,07 euro
  • Per uur is dat 2.054,79
  • Per minuut blijft er nog altijd 34,35 euro over
  • Zijn salaris per seconde komt dan uit op 0,57 euro

De berekening is gemaakt op basis van alle seconden die in een dag zitten, en niet op het salaris in werkuren. Ook tijdens zijn slaap komt er per seconde dus 0,57 euro bij op zijn bankrekening. Bij Juventus was dit 0,32 euro.

Volgens de NOS tekent Matthijs de Ligt bij Bayern München een contract voor vijf jaren. Tot medio 2027, dus.

Mbappé en Messi

Baas boven baas. Lees ook wat Lionel Messi en Kylian Mbappé per seconde verdienen bij PSG.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.