Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Matt Damon krijgt volle laag op Twitter nu Bitcoin keldert

Mensen zijn weer boos op acteur Matt Damon, nu de koersen van Bitcoin en andere crypto dalen en veel banen verloren gaan. Heeft alles te maken met die bizarre reclame tijdens de Super Bowl, voor Crypto.com. Scrol naar beneden voor de reacties op Twitter.

Matt Damon heeft in veel populaire films gespeeld, en ook in een paar minder populaire. Maar zijn meest impactvolle werk van de laatste jaren was een crypto-reclame, waar hij constant weer aan wordt herinnerd als de koersen dalen. En dat is nu behoorlijk het geval.

De reclame met Matt Damon tijdens de Super Bowl

Heel even terug naar de reclame van een aantal maanden geleden, waarin Matt Damon door de geschiedenis loopt, met de boodschap ‘fortuin begunstigt de dapperen’. Als in: beleg via Crypto.com.

Crypto.com is een cryptocurrency exchange uit Singapore, waar mensen kunnen beleggen in Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere crypto. Matt Damon daagde mensen in de Super Bowl-reclame uit om ambitieus te zijn en te investeren in onbetrouwbare alternatieve valuta. Die bal krijgt hij keer op keer terug gekaatst.

Bitcoin-koers keldert en andere crypto volgen

En nu krijgt hij de bal harder dan ooit teruggekaatst. Bitcoin is de laatste dagen extreem gedaald. Op het moment van schrijven is de waarde 21.245,30 dollar (20.373,22 euro). Lager dan een heel lange tijd geleden.

De daling van Bitcoin zorgt voor het inmiddels welbekende rimpeleffect. Ook andere crypto – waaronder Ethereum, Tether, BNB, Dogecoin, Cardano – zien forse dalingen. En tot overmaat van ramp kondigt Crypto.com aan 260 werknemers of 5% van het personeelsbestand te ontslaan, volgens Insider.

Volle laag op Twitter

Dit alles is voor gepikeerde mensen reden genoeg om met hooivorken en fakkels Twitter op te gaan, op zoek naar een zondebok. En dat is niet voor de eerste keer Matt Damon. Een compilatie van de reacties, uiteraard doorspekt van hints naar zijn filmrollen.

Dan waren er ook nog mensen die uitrekenden hoeveel Bitcoin je hebt verloren als je investeerde op de dag dat de Super Bowl-reclame met Matt Damon voor het eerst werd uitgezonden.

En dan zijn er nog mensen op Twitter van mening dat ze ook zelf kunnen nadenken.

Koningin Maxima waarschuwde eerder al voor Bitcoin. Lees hier haar financiële tips.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.