Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Martin Scorsese onthult verrassende film over Jezus Christus

Jezus Christus, dat komt als een verrassing zeg! De legendarische regisseur Martin Scorsese (81) heeft in een interview onthuld dat hij is begonnen met zijn nieuwe film over Onze–Lieve–Heer.

Martin Scorsese ken je van een uiteenlopend scala aan topfilms. Met Taxi Driver (1976) dook hij in de wereld van de prostitutie in het grimmige New York van de jaren 70. Goodfellas (1990) geeft een heerlijk beeld van de Iers-Italiaanse maffia in de Verenigde Staten. The Wolf of Wall Street (2013) vertelt het turbulente leven van de schimmige beursmakelaar Jordan Belfort. Met Killers of the Flower Moon (2024) won hij weer eens een Oscar. En daartussenin zitten nog te veel topfilms om op te noemen.

Nieuwe film van Martin Scorsese over Jezus Christus

Nu komt er dus een film over niemand minder dan Jezus Christus bij, zo onthult hij in The Los Angeles Times. In het interview vertelt hij dat zijn aankomende cinematografische werk is gebaseerd op Shūsaku Endō’s boek A Life of Jesus.

Het scenario voltooit Martin Scorsese met Kent Jones, de filmmaker achter Hitchcock/Truffaut (2015). “Ik probeer een nieuwe manier te vinden om het verhaal van Jezus Christus toegankelijk te maken. Daarbij wil ik de negatieve lading die geassocieerd wordt met georganiseerde religie wegnemen”, aldus de regisseur.

Martin Scorsese onthult verrassende film over Jezus Christus, paus
Martin Scosese in 2018 op bezoek bij de paus (Afbeelding: ANP)

Hij voegt daaraan toe dat zijn nieuwe film zich waarschijnlijk in het heden afspeelt om een tijdlozer gevoel te creëren. Daarbij onthult hij dat de film een beoogde speelduur heeft van ongeveer 80 minuten (1 uur en 20 minuten), met een centrale focus op “de belangrijkste lessen van Jezus op een manier die de principes verkent, zonder die te proseliteren”.

‘Oorsprong van religie was niet verkeerd’

Met zijn nieuwe film over Jezus Christus wil Martin Scorsese dus terug naar de oorsprong van religie. “Als je tegenwoordig ‘religie’ zegt, komen mensen al snel in opstand, omdat het op zoveel manieren gefaald heeft”, legt de vermaarde filmmaker uit. “Maar dat betekent niet noodzakelijk dat de oorspronkelijke impuls verkeerd was. Laten we teruggaan. Laten we er gewoon over nadenken. Misschien wijs je het af. Maar het kan een verschil maken in hoe je jouw leven leeft, zelfs als je het afwijst”, ratelt hij verder.

Het fictieve salaris van Jezus om nu de rijkste Nederlander te zijn

Nou, hopla, aan het werk. Martin Scorsese is inmiddels begonnen aan zijn nieuwe film over Jezus Christus. Details over de hoofdrolspeler en releasedatum zijn nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.