Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Margot Robbie onthult ‘genitale kamer’ tijdens Wolf of Wall Street

Margot Robbie heeft in de radioshow Fitzy & Wippa een obscuur feit gedeeld over naaktheid in Hollywood. De 32-jarige Australische actrice is nu te zien in de bioscoop met Babylon (2022), maar blikt ook terug op The Wolf of Wall Street (2013). “Een hele kamer vol merkins.”

In Babylon (2022) speelt Margot Robbie met Brad Pitt, in The Wolf of Wall Street met Leonardo DiCaprio. Er zijn mindere acteurs als tegenspelers, maar het zijn juist Brad Pitt en Leonardo DiCaprio die in hun handen mogen knijpen om tegenover haar te staan.

Margot over Babylon: ‘Ongevoelig voor naakt’

Feit is dat in beide films behoorlijk wat expliciet naakt zit. Hoe ga je daar in deze tijden mee om, vroegen de hosts van Fitzy & Wippa. Margot Robbie kort en bondig: “Eerlijk gezegd raak je als snel ongevoelig voor al die naaktheid”.

Babylon speelt zich af in het Hollywood van de jaren 20. Het komediedrama zit vol met functioneel naakt. “Als je een historische film maakt, is het vaak vrij moeilijk om vrouwen te vinden met echte borsten en schaamhaar, hoorde ik”, voegt Margot Robbie daar aan toe. Wat haar vervolgens brengt tot een bruggetje naar The Wolf of Wall Street.

‘Genitale kamer’ tijdens Wolf of Wall Street

“Ze hebben hier merkins voor, die ik vóór Babylon al in overvloede zag op de set van The Wolf of Wall Street. Een soort pruiken of opzetstukken, maar dan voor je genitaliën”, legt Margot Robbie uit. “Ik herinner me dat er op de filmset een complete genitale kamer was. Een hele kamer vol merkins, in alle soorten en maten. Een fascinerend fenomeen in de filmindustrie, dat maar bij weinig mensen bekend is.”

margot robbie, genitale kamer, naakt, wolf of wall street, merkin, babylon
Margot Robbie tijdens een expliciete scène in The Wolf of Wall Street (Afbeelding: Universal Pictures)

Margot Robbie was een van de vele vrouwen in The Wolf of Wall Street met naaktscènes, ook al gaf regisseur Martin Scorsese haar de mogelijkheid om dit af te zwakken. Maar ze zette zelf door. “Naakt om het naakt vind ik walgelijk. Maar het irriteert me ook als naaktheid geforceerd wordt weggelaten als het wel relevant is”, vervolgt de actrice.

Functionele naaktheid

Net als in Babylon vindt Margot Robbie de naaktscènes in The Wolf of Wall Street functioneel. “Het hele punt van mijn personage Naomi is dat haar lichaam haar enige vorm van valuta in deze wereld is. In een scène waarin ze Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) verleidt, bood Scorsese aan dat de scène ook in badjas mocht. Maar dat weigerde ik. Ik vond dat ze naakt moest zijn. Ze legt in die scène haar kaarten op tafel.”

margot robbie, genitale kamer, naakt, wolf of wall street, merkin, babylon, leonardo dicaprio
Margot Robbie als Naomi en Leonardo DiCaprio als Jordan (Afbeelding: Universal Pictures)

The Wolf of Wall Street is te streamen op HBO Max en Netflix. Babylon draait nog altijd in de bioscoop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.