Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Zaak Johnny Depp en Amber Heard krijgt Making a Murderer-saus

De juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard is nog lang niet gestreden, en er is een nieuwe speler in het verhaal. Advocaat Kathleen Zellner, bekend van de Netflix-documentaire Making a Murderer, staat de Fear and Loathing in Las Vegas-acteur bij.

Johnny Depp en Amber Heard trouwden in 2015, maar in 2016 vroeg de actrice scheidingspapieren aan vanwege huiselijk geweld. Ook eiste ze een straatverbod tegen de acteur. Niet veel later werd zelf beschuldigd voor verbaal en fysiek huiselijk geweld, waaronder het afsnijden van de top van zijn vinger. Een geluidsopname uit 2015, waarin ze toegaf Johnny Depp te hebben geslagen, zorgde voor een ommekeer in haar initiële steun van het publiek en #MeToo-activisten.

Making a Murderer-advocaat staat Johnny Depp bij

Inmiddels zijn er verschillende zaken geweest. In november 2020 verloor Johnny Depp nog een rechtszaak wegens smaad tegen een Britse krant, die hem een ‘wife-beater’ noemde. En onlangs werd Amber Heard door hem aangeklaagd wegens laster. Die zaak loopt momenteel nog in Virginia en komt waarschijnlijk later dit jaar voor de rechter.

Kathleen Zellner, making a murderer, johnny depp, amber heard
Kathleen Zellner in Making a Murderer (Afbeelding: Netflix)

Advocaat Kathleen Zellner staat de acteur naar eigen zeggen om dezelfde reden bij als Steven Avery in Making a Murderer. Omdat ze denkt hiermee iemand te verdedigen die vals is beschuldigd, blijkt uit haar statement in PageSix. “Ik heb de afgelopen dertig jaar mensen verdedigd die valselijk zijn beschuldigd van wangedrag. Johnny Depp is de volgende op die lijst en ik ben verheugd om toe te treden tot zijn dreamteam dat deze mening deelt en zo effectief voor hem heeft gepleit”, verklaart ze.

Petitie tegen Amber Heard

Veel filmliefhebbers lijken onderhand dezelfde mening te hebben als de Making a Murderer-advocaat. Amber Heard zou de boosdoener zijn in de hele soap. Er werd zelfs een petitie gestart om de ex van Johnny Depp uit Aquaman te schrappen. En dat terwijl niemand weet wat er echt is gebeurd, en zaken nooit zo zwart-wit zijn als dat ze lijken. Lees in dit artikel de schaduwzijde van dit soort viral vermaak.

johhny depp, amber heard, elon musk, kooigevecht, making a murderer
Johnny en Amber in betere tijden (Afbeelding: AFP)

Making a Murderer was een van de eerste grote hits van Netflix. Centraal stond de veroordeling van Steven Avery, die werd verdacht van de moord op Teresa Halbach. De docu-serie legde pijnlijk bloot waar het in het Amerikaanse rechtssysteem aan schort. Lees hier hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.