Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Magische trailer Onward geeft Pixar de flair van weleer

Pixar heeft de trailer gedeeld van de nieuwe animatiefilm Onward en we zijn direct verkocht. Dat werd ook weer eens tijd bij Pixar, dat de laatste jaren vooral sequels en spin-offs uitbracht in plaats van nieuwe films.

De nieuwe koers van Pixar

Pixar stond altijd bekend om haar bijzondere, creatieve en vooral nieuwe producties. De laatste jaren was daar steeds minder van te merken. Finding Dory was dan wel goed, maar was toch in de basis een spin-off. Dat gold ook voor andere producties als Incredibles 2, Cars 3 en Toy Story 4.

Onder het motto ‘nieuwe bezems vegen schoon’, laat de nieuwe grote man, Pete Doctor, bij Pixar een frisse wind door de onderneming waaien. Dat lijkt succesvol te zijn. Het adagium van Pixar is nu originaliteit. Onder leiding van Pete Doctor zou de studio vanaf nu alleen nog materiaal moeten gaan uitbrengen. Pete Doctor is overigens geen vreemde in de filmindustrie. Hij regisseerde eerder Toy Story, Inside Out en Wall-E. Een ervaren man dus, die weet hoe je de zaken moet aanpakken.

Trailer: Onward

De uitdaging voor Doctor is duidelijk en het eerste wapenfeit van Pixar onder de nieuwe baas is inmiddels gedeeld. Onward is de eerste originele Pixar-productie sinds het vertrek van de vorige directeur en medeoprichter John Lasseter. Inmiddels heeft het bedrijf de eerste veelbelovende trailer vrijgegeven.

ONWARD – Trailer (NL ondertiteld) – Disney NL

Ga mee op een grootse, glorieuze reis. Onward, voorjaar 2020 in de bioscoop. #Onward #DisneyPixar #Pixar

Onward gaat over twee broers die hun vader nooit echt hebben gekend en op ontdekkingsreis gaan in de magische wereld. Klinkt goed en dat is het ook. Een bijzonder aspect is dat de film gedeeltelijk biografisch is, het verhaal is namelijk gebaseerd op het leven van regisseur Dan Scanlon. Voor de stemmen van de twee broers is gekozen voor twee bijzondere stemacteurs: Tom Holland en Chris Pratt. Die ken je wellicht nog van Avengers: Endgame Zij speelden Spider-Man en Starlord is de kaskraker.

Als je de trailer bekijkt, valt een ding direct op: het is niet het kenmerkende fantasy-genre dat je gewend bent. Het blijft de gewone wereld, maar dan met een sterk fantasy-sausje eroverheen. De wereld was ooit gevuld met magie, maar sinds de komst van allerlei machines is daar nog maar weinig van over.De release van Onward staat gepland voor maart 2020. Gelukkig zullen we de komende tijd nog flink wat updates krijgen. Tot dat moment zul je het met de trailer moeten doen, die afgelopen weekend gedeeld is door Disney NL.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.