Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 8 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Het succes van Avengers: Endgame kent geen grenzen en breekt record na record

Voor iedereen die de film al gezien heeft, zal het geen verrassing zijn: Avengers: Endgame is uitgegroeid tot de op één na grootste succesvolle film aller tijden. Met een totale omzet tot nu toe van 2,189 miljard dollar kunnen de producenten terugblikken op een nu al zeer succesvol product.

Endgame heeft met het nu bekende box office resultaat, Titanic van James Cameron achter zich gelaten. Die film bracht ‘slechts’ 2,167 miljard dollar op. In het tweede weekend bracht Endgame een slordige 145,8 miljoen op in Amerika en nog eens 282,2 miljoen dollar in het buitenland.

Alleen Cameron’s Avatar deed het iets beter

De enige film die Endgame wat betreft het financiële plaatje voor zich moet dulden is Cameron’s Avatar. Het verschil in omzet bedraagt overigens 2,8 miljoen dollar. Endgame is slechts één van de vijf films die de drempel van 2 miljard weet te overschrijden. Dat bedrag haalde men overigens op de elfde dag sinds de release van de film. Andere titels in de club van twee miljard dollar zijn Disney’s Star Wars: The Force Awakens en Avengers: Infinity War.

Avengers: Endgame Marvel Disney

Nog meer records voor Avengers: Endgame

Endgame heeft nog voor een aantal andere prestaties gezorgd. In het tweede weekend brak de film met een omzet van 562 miljoen nog een record. De film behaalde de hoogste omzet aller tijden. Hierbij moeten we wel aantekenen dat de cijfers zijn berekend over de vertoningen van maandag tot en met donderdag.

Na het record in het eerste weekend sinds de release daalde de omzet in het tweede weekend met 55 procent. Dat is nog steeds een lagere daling in vergelijking met Marvel-titels, zoals Avengers: Infinity War (61 procent) en Captain America: Civil War (59 procent).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Complex

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het succes van Avengers: Endgame kent geen grenzen en breekt record na record
Sluiten