Alrik de Jong
Alrik de Jong Podcasts 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Maarten van Rossem geeft voorproefje van nieuwe auto-podcast

Dat we fan zijn van de Maarten van Rossem-podcast, las je eerder al. Maar genoeg loftuitingen voor nu. Er komt een nieuwe auto-podcast en dat is een bloedserieuze zaak.

Vaste luisteraars weten dat de Maarten van Rossem – De Podcast wordt opgenomen in de auto van host Tom Jessen. Werkt door de goede geluidsisolatie bijna net zo goed als een studio. Willekeurige onderwerpen, zowel historisch als actueel, worden wekelijks besproken en regelmatig komt de voorliefde voor autotechniek, met name die uit Japan, naar voren. Dus waarom geen auto-podcast? Welnu, die komt er.

Nieuwe auto-podcast van Maarten van Rossem

De spin-off behandelt de 120 jaar oude autogeschiedenis en de invloed daarvan op de maatschappij. “Het gaat niet over ronkende motoren, acceleratietijden, slippen en autoracerij. Maar om de auto als cultuurgoed”, benadrukt Maarten van Rossem.

Verwacht geen limited edition hypercars en onbetaalbare sportauto’s. “Lamborghini’s, Ferrari’s, allemaal geweldige auto’s, maar toch vooral voor jongens die nog niet helemaal de volwassenheid hebben bereikt. We gaan het over écht interessante auto’s hebben, zoals de T-Ford, Volskwagen Kever en Fiat 500. Wagens die de massa-automobilisering hebben gestimuleerd”, blikt de historicus vooruit.

Beluister het voerproefje

In de meest recente aflevering geven Maarten van Rossem en Tom Jessen een klein voorproefje van de nieuwe auto-podcast. Nog één tipje van de sluier: ‘die halve gare Elon Musk‘ passeert ook de revue.

De nieuwe auto-podcast volgt op een spin-off over de Tweede Wereldoorlog. Beluister hier (Spotify, Apple) alle afleveringen van Maarten van Rossem – De Podcast.

Favorieten van de redactie

Nieuwe podcasts volgen elkaar de laatste tijd in rap tempo op, maar welke luister je en welke skip je? De smaken op de redactie van Manners Magazine lopen erg uiteen, van voetbal en true crime tot Amerikaanse politiek en popcultuur. Luisterinspiratie nodig? In dit artikel vertellen we over onze persoonlijke favorieten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.