Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Het verrassend stijlvolle horloge van de beste doelman op aarde

Met gracieuze, katachtige sprongen houdt Thibaut Courtois aanvallers vaker wel dan niet van een doelpunt. En naast het veld scoort de beste doelman ter wereld gewoon zelf. Getuige zijn stijlvolle luxe-horloge, de Cartier Tank Louis.

De stijltips van kersverse wederhelft Mishel Gerzig doen de Belgische voetballer in ieder geval geen kwaad. Want naast een Israëlisch model als echtgenote, werd Thibaut Courtois onlangs ook met een nagelnieuw horloge om de arm gespot.

De Cartier Tank Louis van Thibaut Courtois

De Cartier van Courtois werd in 2022 vervaardigd, maar het model stamt uit 1917. Toen zag het iconische, rechthoekige Tank-model van het luxe horlogemerk voor het eerst het licht. Het klassieke doch moderne exemplaar van de doelman heeft de referentie WGTA0093; het meest stijlvolle kunststukje uit de lijn die Cartier in 2021 herlanceerde.

Het horloge telt negentien verschillende juwelen, versierd door een gouden kast en wijzers van 18 karaat. De Romeinse cijfers en het wijnrode armbandje van echt krokodillenleer ronden het geheel af tot een prachtig pareltje. Momenteel is de Cartier Tank Louis van Thibaut Courtois helaas niet beschikbaar op de officiële website van de horlogemaker. Waarschijnlijk zal je dus meer dan het originele prijskaartje van 13.600 euro uit de portefeuille moeten vissen. Wel is het mogelijk je aan te melden voor notificaties zodra het uurwerk opnieuw beschikbaar is.

Afhankelijk van de staat, betaal je op populaire online reseller-winkels tussen de 15.000 en de 25.000 euro voor een tweedehands Cartier Tank Louis WGTA0093. Maar goed, voor je het weet loopt die dekselse casanova van een Thibaut Courtois met je vriendinnetje weg, dus kan het de prijs waard zijn. Vraag maar aan Kevin De Bruyne.

Meer luxe en beroemde horloges

Check ook de waanzinnige horloge-collectie van NFL-quarterback Patrick Mahomes. Het controversiële horloge van de Franse president Emmanuel Macron waarmee hij een goocheltruc uitvoerde live op televisie. Of de Patek Philippe van Andy Warhol, die onlangs voor een fortuin onder hamer ging.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.