Stijn Kuster
Stijn Kuster Rijk en Beroemd 20 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Recordbedrag op eBay betaald voor lunch met Warren Buffett

Op eBay heeft iemand meer dan 19 miljoen dollar betaald om te lunchen met Warren Buffett. De wereldberoemde zakenman heeft hiermee niet alleen de duurste lunch ooit verkocht, de ervaring is tevens het duurste item ooit verkocht voor een goed doel op de Amerikaanse veilingsite.

Het bedrag dat door een onbekende bieder is betaald, gaat naar Glide. Dit is een non-profit organisatie uit Amerikaanse stad San Francisco die zich onder andere inzet voor vluchtelingen, daklozen en verslaafden.

De 21ste lunch met Warren Buffett

Het is niet de eerste keer dat Warren Buffett zo’n lunch organiseert. Sterker nog, het concept houdt al sinds het jaar 2000 stand. In 2020 en 2021 kon het niet doorgaan. De inmiddels 91-jarige miljonair was bang tijdens de lunch het coronavirus op te lopen.

Lunch, steakhouse, Warren Buffett
Steak met groene asperges. (Afbeelding: Unsplash)

De 21ste lunch, die dit jaar gaat plaatsvinden, is de laatste keer dat Warren Buffett samenwerkt met Glide. “Ik heb veel interessante mensen van over de hele wereld ontmoet tijdens de lunches. Het enige universele kenmerk is dat ze het gevoel hebben dat het geld heel goed gebruikt zal worden”, zegt de zakenman over de lunch in een statement.

Zeeuwse snackbar is Amerikaanse fastfoodketen al 21 jaar de baas

In totaal heeft de ‘power lunch’ met Warren Buffett het goede doel meer dan 53 miljoen dollar opgeleverd. Het recordbedrag stond op 4,57 miljoen dollar. Dit werd door Justin Sun, een Chinese crypto-ondernemer, in 2019 betaald. Hoewel dit ontzettend veel geld is, overtreft de nog onbekende tafelgenoot van Buffet dit jaar alles.

Allerduurste lunch vindt plaats in steakhouse

De winnaar van dit jaar, die meer dan 19 miljoen dollar heeft betaald voor de allerduurste lunch ooit, gaat niet naar een chique restaurant. De twee schuiven aan tafel bij Smith & Wollensky, een steakhouse in Manhattan. De gesprekken aan tafel mogen overal over gaan, behalve de investeringsplannen van Warren Buffett.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.