Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Luistertip: Rapper Ginger schrijft potentiële hit tijdens autorit

Rapper Ginger – officiële naam Jorn Wildeman – maakte eind 2018 diepe indruk tijdens The Voice of Holland. Met het voor zijn zieke vader geschreven ‘Papa’ bezorgde hij Nederland kippenvel. Tijdens een autorit vertelt hij over dat succes en schrijft hij en passant ook nog even een nieuwe potentiële hit.

Op uitnodiging van Peugeot maakt Ginger samen met Leona Philippo een roadtrip in een van de nieuwste modellen. Hij mag zelf bepalen waar de rit heengaat en hij kiest voor Ahoy. “Ik heb een einddoel wat betreft muziek maken”, zegt de rapper. “Ik wil dolgraag een keer optreden bij de Vrienden van Amstel Live. Drankje erbij, feestje bouwen. Dat lijkt me gewoon echt te gek. Daarbij is Ahoy het ultieme grote podium.”

Ginger verguld met auto

Onderweg in de auto schrijft hij een nieuwe track. Ginger is een van de drie artiesten die op deze manier is gevraagd een nieuwe song te schrijven, onderweg naar een door hen gekozen favoriete locatie. De rapper is zichtbaar verguld met zijn nieuwe tijdelijke ‘studio’. “Echt een mooie auto man en hij gaat als een tierelier. Hij rijdt elektrisch, dat vind ik heerlijk. Tegenwoordig heb je ook overal laadpalen. Er is zelfs een app, daarmee kun je routes langs laadpalen uitstippelen.”

Als hij de eerste tonen van de muziek hoort waarop hij de tekst moet maken, is Ginger gelijk verkocht. “Ik hoor gewoon al een verhaal. Ik denk altijd in verhalen.” Veel woorden wil de rapper vaak niet vuil maken aan nieuwe tracks. “Less is more, vind ik. Dat geldt voor zowel de muziek als de tekst. Met zo min mogelijk woorden, wil ik zoveel mogelijk zeggen.”

 Zes miljoen streams

En dat lukt de man met het typerende rode haar overduidelijk. Zijn song Papa, die hij samen met zijn zus voor zijn zieke vader maakte, scoorde niet alleen bij de jury van The Voice of Holland, maar leverde hem uiteindelijk ook meer dan zes miljoen streams op bij Spotify. Ginger is blij dat zijn vader het succes nog bewust heeft meegemaakt. “Ja, daar ben ik heel dankbaar voor”, zegt hij. “Mijn vader is toch verantwoordelijk voor dat succes. Ik heb voor hem dat liedje geschreven. Dan is het gaaf dat hij het ook meemaakt. Dat hij heeft gezien wat ik allemaal met mijn muziek heb gedaan – zoals opgetreden voor het Koninklijk Huis – daar ben ik heel blij mee.”

Peugeot heeft als motto ‘turn time into quality time’, door het rijplezier en de vrijheid die het merk met zich meebrengt. Met On Track gaan we met Peugeot op muzikale roadtrip, samen met jonge, upcoming artiesten. We praten over hun ambities, bijzondere locaties en gebeurtenissen én we gaan werken aan een track. Een track die Peugeot samen met Leona Philippo laat componeren, om de artiesten alvast een beetje op weg te helpen. Kijk hier om de video met Ginger te bekijken en wanneer je de volgende episode van On Track 2021 kan verwachten. Aan het eind van de rit, na aflevering 3, kan je je stem uitbrengen op je favoriete nummer waarmee we de winnaar van On Track 2021 bepalen. Daarbij maak jij kans op je eigen roadtrip.

In samenwerking met Peugeot

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.