Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Lockdown in Nederland aanstaande: dit kun je verwachten

Daar gaan we weer. Nederland stevent af op een lockdown en strengere maatregelen in de horeca. Dat is althans het advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet.

Het is alleen nog wachten op de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Deze vindt komende vrijdag plaats, en Nederland zal weer net als in de begindagen van de pandemie voor de buis gekluisterd zitten. Bij dit nieuws beginnen we spontaan Hans Teeuwen te citeren. Of beter gezegd: na te zingen. ‘Wat moet ik met mijn l*l in de lockdown?’ Maar dit even geheel terzijde.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet vandaag om een korte lockdown in te voeren om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat zegt een goed ingevoerde bron tegen het ANP.

Lockdown van twee weken in Nederland

De NOS meldde eerder dat het OMT een lockdown van zo’n twee weken adviseert. Evenementen zouden afgelast moeten worden en bioscopen en theaters zouden in deze periode dicht moeten. Scholen zouden wel open kunnen blijven.

Het OMT heeft volgens de bronnen ook geadviseerd om mensen geen QR-code meer vrijheid te geven als ze getest zijn. Die maatregel zou na de lockdown moeten ingaan. Het is nog niet bekend of de maatregelen worden aangenomen. Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven vrijdag een persconferentie over de lockdown-maatregelen.

Extra maatregelen in de horeca

Gisteren lekte al uit dat er een scherper beleid rond de qR-code gehanteerd gaat worden en dat er extra maatregelen in de horeca komen. Zo wordt er gesproken over zitplicht en nieuwe tijden in cafés en restaurants en worden de QR-locaties uitgebreid. Lees daarover meer in dit artikel.

Alvast op zoek naar een workout tijdens je lockdown? Check deze volledige training, die je thuis kunt aanvoeren. Een lees hier wat het vele thuiszitten volgens onderzoek doet met stelletjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.