Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 12 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Linnen is de zomerstof, maar hoe draag je het?

Het is een uitspraak die nog nooit door iemand is gezegd, maar wel klopt als een bus: “Draag linnen, dan straal je niet alleen van buiten, maar ook van binnen.” Linnen dus, het is dé zomerse stof bij uitstek. Daarom een snelle hoe en wat over de stof.

Ga voor een slim fit en een kortere mouw

Oké, stop: we bedoelen geen hemd met korte mouwen. We herhalen: dat bedoelen we niet. Linnen heeft als groot voordeel dat het vaak wat wijder valt, wat perfect is voor tijdens die hete dagen, maar je wil niet dat één windhoos je hele hemd naar omhoog waait. Ga dus wel voor een iets strakker gesneden exemplaar en een mouw die iets hoger valt dan je standaard mouw.

Linnen stof how to

Hou rekening met zweetvlekken

Linnen is zowat de beste stof voor in de zomer, maar als het buiten vijfendertig graden is, ontkomt je hoe dan ook niet aan die vervelende zweetvlekken. Je kan ervoor kiezen om een onderhemd uit de kast te halen voor onder je hemd. Maar je kan ook gaan voor een zwart, marineblauw of wit hemd die je zweetvlekken iets beter verdoezelen dan grijs of lichtblauw.

O en niet te veel inspannen; hou het bij een glas wijn van de tafel naar je mond brengen. En je hand opsteken om een nieuwe fles bij de ober te bestellen.

Experimenteer met kleur en print

Een wit of ivoorkleurig linnen hemd geeft je outfit een beetje de je-vader-op-een-trouwfeest-vibe. Ga bijvoorbeeld voor een linnen hemd met een tof printje.

Van David Gandy leren we dat linnen een topper is, maar deze mannen wijzen ons op anderen wijze stijltips.

Linnen stof how to
Linnen stof how to

Is ‘ie weer: kort

Opnieuw: je wilt geen te lang linnen hemd. Echt niet. Sommige hemden hebben sowieso al een kortere fit, maar de meeste zijn vrij lang. Dat los je gemakkelijk op door ze in je broek te stoppen. Draag er een chino onder voor een iets chiquere look.

Een beetje verkreukeld is oké

Met de nadruk op een beetje. Een linnen hemd mag er best wat verkreukeld uitzien, want dat maakt immers deel uit van de charme. Maar er is een verschil tussen ‘verkreukeld’ en ‘hé, is die gast net aangereden en heeft alleen zijn shirt het niet overleefd’. Hou dat verschil in gedachten.

GQ

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.