Stijllessen van de beter geklede mannen op aarde

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Het is een levensvisie waarmee menig ondernemer – met uiteraard entrepreneur in zijn Instagram bio – zijn kloffies heeft kunnen betalen. Ach, wat oog voor de stijlvolste heren op aarde om daar een of twee stijllessen van af te spieken is dan ook zeker geen zonde. Sterker nog: we helpen je een handje.

Uiteraard heeft iedere vent zijn eigen kledingsegment. Waar je dan ook absoluut in je eigen garderobevisie moet blijven geloven, is het geen onverstandig idee om je af en toe te laten bijscholen door de mannen bovenaan de kledingtrap. De professoren van het stijladvies. De wereldsterren die wekelijks geroemd worden om hun stijl en nooit te nimmer gekielhaald worden door de modepolitie. Wij selecteerden een aantal heren, waar elke man wat van kan leren.

Johannes Huebl

Witte jeans zijn not do… zijn heel erg done

Que? Maak kennis met Johannes Huebl. Niet super bekend bij ons, maar wel binnen de kaders van Instagram. Hier tikt de Duister bijna de één miljoen volgers aan en dit heeft hij grotendeels te danken aan zijn gevoel voor stijl. Daarnaast heeft een prachtige vriendin die haar pizza’s verdient met mooi doen voor een camera, dus Johannes zal wel weten wat hij doet.

Het idee leeft nog erg bij mannen dat witte jeans alleen kunnen op een jaarlijks feestje, maar deze gedachte kun je in de kast laten hangen. Als je daar dan toch bent, haal je verse paar witte jeans er meteen uit. Ga niet – we herhalen: niet! – voor een skinny model; dit doet je mannelijkheid weinig goeds. Hoe jij wit kan rocken schreven we trouwens al eerder voor je op.

Perfect summer day for my lighter shades and airy clothing ☀️ #itsHotToday #wardrobechange #nomorelayers #sonnycrockett

14.4K vind-ik-leuks, 71 reacties – Johannes Huebl (@johanneshuebl) op Instagram: ‘Perfect summer day for my lighter shades and airy clothing ☀️ #itsHotToday #wardrobechange…’

Donald Glover

Aloha, aloha señor

Dit manusje van alles staat sowieso vrij solo bovenaan de stijlladder. Helemaal als het goed om shirts met een print. Maar goed, dat het Hawaii shirt een ding is wist je natuurlijk allang via je vriendin van Manners.

Donald Glover

David Gandy

Linnen is de stof to go

Waar Donald Glover boven aan de ladder staat, staat David Gandy al jaren moederziel alleen op het plateau waar de ladder tegenaan leunt. Als jij de rest van je leven David een beetje in de gaten blijft houden en zijn stijllessen in acht neemt, ben je voorgoed verzekert van een modieus bestaan.

David is natuurlijk ook maar gewoon een man van vlees (wel gehaald bij de keurslager) en bloed, dus ook hij heeft het warm deze tijd van het jaar. Geen stof die nu meer geschikt is dan linnen. Behalve letterlijk geen stof natuurlijk.

Day 4 @#LFWM 📸@mihir_jhaveri polo: @adaysmarch Jacket: @ralphlauren trousers: @oliverspencer glasses: @finlayandco

26.8k Likes, 257 Comments – David Gandy (@davidgandy_official) on Instagram: “Day 4 @#LFWM 📸@mihir_jhaveri polo: @adaysmarch Jacket: @ralphlauren trousers: @oliverspencer…”

Ryan Gosling

Het denim jacket mag nooit ontbreken

Het spijkerjasje. In een land waarin de mannelijke liefde voor de spijkerstof onvoorwaardelijk is misschien overbodig om het op te schrijven. Toch doen we het. Waarom? Omdat de lichtere variant de perfecte aanvulling kan zijn voor de man die voornamelijk donkere kleding draagt. Zoals Ryan zo graag doet. Daarnaast kan je hem het hele jaar door gebruiken, dus de aanschaf is een no brainer.

Ryan Gosling denim jacket

Chris Hemsworth

Een jeans is geen legging

We snappen het ergens ook wel; je werkt je helemaal de pleuris in de gym en dan is dit dé tijd van het jaar om te laten zien wat er onder je kledij schuilt. Maar! Beste heren, houd die spieren onder de kleding. Het mag de stof aantikken, maar zorg nou niet dat er net zoveel spanning in je shirt en jeans zit als in een aflevering van Stranger Things.

Chris Hemsworth laat al jaren zien hoe het moet. Ga voor een losse fit in je T-shirt en ga alsjeblieft nooit meer voor een skinny jeans. Een cropped tapered model is een goede optie, evenals de linnen pantalon van David Gandy. Arie Boomsma heeft deze stijlles overigens ook goed begrepen.

Chris Hemsworth
Reageer op artikel:
Stijllessen van de beter geklede mannen op aarde
Sluiten