Coen Grutters
Coen Grutters Tech 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Lidl stunt met noise-cancelling Apple AirPods Pro-alternatief

Voor goede noise-cancelling oortjes hoef je niet naar de Apple Store. Supermarktketen Lidl stunt nu namelijk met bluetooth-oordopjes die een betaalbaar alternatief vormen voor de Apple AirPods Pro.

Wil je Apple-oortjes met noise-cancelling? Dan ben je 279 euro kwijt. Zoveel kosten de tweede generatie Apple AirPods Pro die deze functie hebben.

Noise-cancelling oortjes van Silvercrest bij Lidl

Wie niet te veel waarde hecht aan de merknaam, kan al voor een fractie van dat bedrag genieten van complete stilte in de trein, het vliegtuig of op kantoor. We hebben het over de bluetooth-oordopjes van het merk Silvercrest, die je nu bij Lidl met 50 procent korting koopt.

De ‘eerste Rolex-smartphone’ kost een fractie van de luxe horloges

Daarmee daalt de prijs van 55 euro, naar 27,50 euro. Nog geen 10 procent van het prijskaartje dat aan de tweede generatie Apple AirPods Pro hangt. En dat terwijl de noise-cancelling oortjes van Tim Cook absoluut niet tien keer beter zijn.

Hoe goed is het Apple AirPods Pro-alternatief?

Net als de Apple-oortjes komen ook de Silvercrest-oordopjes in een laadcase. Deze is (draadloos) oplaadbaar en maakt een totale luistertijd van 22 uur mogelijk. Dat is een tik minder dan de 30 uur die je met de tweede generatie AirPods Pro krijgt. Rekenen we de extra peut die de laadcase biedt niet mee, dan is het verschil kleiner: 6 uur versus 5,5 uur.

Apple AirPods
Pro 2
Silvercrest BT
noise-cancelling
Prijs €279 €27,50
Luistertijd 6 uur 5,5 uur
Luistertijd
met laadcase
30 uur 22 uur
Active noise-
cancelling
Ja Ja
Transparantie-
modus
Ja Ja
Adaptieve EQ Ja Nee
Touchbediening Ja Ja
Huiddetectie-
sensor
Ja Nee
Gespreksdetectie Ja Nee
Draadloos op-
laadbare case
Ja Ja
Bluetooth 5.3 5.2
Stembediening Siri Siri en Google
Assistant

Hierboven zie je een vergelijking van de specificaties tussen de Apple AirPods Pro 2 en de Silvercrest-oortjes met noise-cancelling. Die laatste pik je nu voor een spotprijs op bij Lidl en lijken amper onder te doen voor de veel duurdere Apple-variant. Nog goedkoper is dit alternatief van Action. Eveneens met noise-calling, maar dan voor slechts 4 procent van de prijs van Apple AirPods Pro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.