Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

4 betaalbare elektrische kachels om deze winter op gas te besparen

Op zoek naar een elektrische kachel om op gas te besparen? We zetten er vier op een rij, die je bij Lidl shopt. Maar net waar je behoefte aan hebt.

We denken met je mee in geld besparen op gas. Vorige week tipten we een elektrische kachel van Action, maar die is inmiddels uitverkocht. We kregen veel emails van mensen die daarover nogal ontsteld waren. Dus hierbij een aantal andere opties.

Elektrische kachels bij Lidl om op gas te besparen

Veel mensen hebben nog altijd de centrale verwarming uit, en met deze milde herfst is dat nog niet bepaald een moeilijke opgave. Maar als het straks echt wat kouder wordt, is het moeilijker om op gas te besparen. Een elektrische kachel biedt uitkomst. Uiteraard betaal je wel voor elektriciteit, ook niet goedkoop tegenwoordig. Maar de onderstaande kacheltjes zijn effectief te gebruiken voor snelle en aangename warmte in niet al te grote ruimtes. Je moet ze gewoon niet constant aan hebben.

1. Elektrische straalkachel

De meest betaalbare elektrische kachel is deze Silvercrest, die je bij Lidl voor 29,99 euro koopt. Het is ook direct de meest handzame, want het apparaat is makkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Er zitten twee verwarmstanden (1000 W / 2000 W) op en op het display zie je de omgevingstemperatuur. Meer specificaties lees je hier.

elektrische kachel, lidl, gas besparen, silvercrest
(Afbeelding: Silvercrest)

2. Keramische verwarmingsventilator

Deze jongen verwarmt snel een kleine ruimte met een maximaal vermogen van 3000 W. Let wel, deze kleine elektrische kachel van Parkside maakt wel wat meer geluid dan de andere exemplaren in dit lijstje en de thermostaat is niet altijd even precies. Maar een kleine ruimte is snel verwarmd, dat is het belangrijkst. Kost je bij Lidl 44,99 euro. Er is ook een versie van 24,99 euro, die tot maximaal 2000 W verwarmt.

keramische verwarmingsventilator, elektrische kachel, lidl, stunt, goedkoop
(Afbeelding: Parkside)

Torenventilator

Ga je voor betaalbaar design, dan is deze Torenventilator wat voor jou. Verwarmt tot een vermogen van 2000 W en is tevens inzetbaar als ventilator. Bij Lidl afgeprijsd van 84,99 naar 49,99 euro.

elektrische kachel, lidl, gas besparen, silvercrest, tornevnetilator
(afbeelding: Silvercrest)

4. Olieradiator

Voor het serieuzere werk is er deze olieradiator van Silvercrest. Laat je niet misleiden door de naam, je hebt geen stookolie nodig. Een olieradiator werkt met een speciale minerale olie die geleidelijk opwarmt en zijn warmte lange tijd vasthoudt. Zo wordt de kamer langdurig verwarmd. De elektrische kachel heeft een traploze thermostaatregelaar en drie standen (800 W / 1200 W / 2000 W). Het apparaat kost je bij Lidl 84,99 euro.

elektrische kachel, lidl, gas besparen, silvercrest, olieradiator
(Afbeelding: Silvercrest)

* Dit artikel bevat affiliate links

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.