Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 1 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Lewis Hamilton laat eindelijk van zich horen en richt zich tot Chinezen

Gaat Lewis Hamilton wel of niet door in de Formule 1? De grote rivaal van Max Verstappen heeft in ieder geval weer eens wat van zich laten horen. Kort maar krachtig, en totaal off-topic.

Lewis Hamilton heeft na wekenlang zwijgen eindelijk weer een gesproken tot zijn fans en de rest van de wereld. De Britse Formule 1-coureur is te zien in een kort filmpje van zijn team Mercedes op het Chinese internetplatform Weibo. Hamilton wenst de Chinezen een gelukkig nieuwjaar.

De 37-jarige Lewis Hamilton hulde zich sinds de laatste race in Abu Dhabi op 12 december in stilzwijgen. De coureur van Mercedes verloor daar de titelstrijd met Max Verstappen na een discutabele ingreep van de wedstrijdleiding tijdens de slotfase van de race.

Waneer neemt Lewis Hamilton een besluit?

Lewis Hamilton vindt dat hem de titel onrechtmatig is afgenomen en de zevenvoudig wereldkampioen is zo ontdaan over de gebeurtenissen in Abu Dhabi, dat hij naar verluidt zelfs twijfelt of hij wel wil doorgaan in de Formule 1. Ondanks een doorlopend contract bij Mercedes van 2 jaar.

Volgens de Britse tv-zender Sky Sports neemt Lewis Hamilton pas een besluit over zijn toekomst in de Formule 1 nadat de uitkomsten van het onderzoek naar de slotfase van de laatste grand prix van vorig jaar in Abu Dhabi bekend zijn.

Open discussie met alle Formule 1-coureurs

De Internationale Autosportfederatie FIA presenteert de uitkomsten van het bewuste onderzoek op 14 februari in Londen tijdens een bijeenkomst van de Formule 1-commissie. Die vindt plaats nadat er een “open discussie” is geweest met alle Formule 1-coureurs.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.