Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert Internationale Vrouwendag met historische bouwset

Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Een dag die “in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld”, aldus Wikipedia. LEGO viert mee, en hoe.

Ter ere van die feestelijke dag komt LEGO met een exclusieve nieuwe set, de ‘Amelia Earhart Tribute’. Dan hebben we het over een eerbetoon aan de vrouwelijke pilote, die in 1932 als eerste vrouw een solovlucht over de Atlantische Oceaan maakte.

Amelia Earhart Tribute

Sterker nog, ze was de tweede persoon ooit die dat voor elkaar kreeg. Naast het vestigen van records als pilote vocht ze destijds ook al voor gelijkheid en emancipatie van de vrouw. Ze schreef er regelmatig over en gaf zelfs colleges over het onderwerp.

LEGO Amelia Earhart tribute zeldzame
Amelia Earhart (1897-1937) (Afbeelding: Wikimedia)

Amelia Earhart verdween in 1937 op mysterieuze wijze, geheel toepasselijk tijdens een poging om een rondje om de aarde te vliegen. Yot op de dag van vandaag is het nog steeds onduidelijk wat er exact is gebeurd, en is haar vliegtuig nog niet gevonden. Al worden er nog steeds pogingen gedaan om daar verandering in te brengen.

Lockdown-vermaak: 8 brute nieuwe LEGO-sets die je nu scoort

Al met al is Earhart zeker een toepasselijk historisch figuur om op 8 maart in het zonnetje te zetten. Dat doet LEGO dus met een speciale set, die enkel tussen 6 en 14 maart verkrijgbaar is, of zolang de voorraad strekt.

LEGO Amelia Earhart tribute zeldzame
🎇 (Afbeelding: Brickfanatics)

Zeer exclusieve LEGO-set

Dan hebben we het over een Lockhead Vega 5B, het vliegtuig waarmee Amelia haar recordvlucht maakte. Inclusief een display om het geheel mee tentoon te stellen. En, uiteraard, een minifiguurtje van Amelia zelf.

Je krijgt de promo-set enkel als je voor meer dan 100 euro aan sets aanschaft in de officiële LEGO-shop, tussen 6 en 14 maart.  Als je dus al op tijd bent, want de vorige keren dat LEGO dit soort promo-sets uitbracht waren ze sneller dan dat op. Dat is niet zo vreemd: meestal stijgen ze in de jaren na de lancering al snel in waarde. Zorg dus dat je er snel bij bent!

Over LEGO-sets en waarde gesproken:

Investeren in LEGO loont: dit is het jaarrendement op jouw oude sets

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.