Martin de Coninck
Martin de Coninck Hebbedingen 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult Ford GT met werkende V6-motor

Vanaf 1 maart 2023 is de nieuwe LEGO Ford GT beschikbaar. Dit LEGO-bouwpakket voor volwassenen is een lust voor het oog en heeft zelfs een werkende V6-motor.

Een van de meest aerodynamische krachtpatsers ooit ontworpen is binnen handbereik, als schaalmodel (1:12) welteverstaan. Dat scheelt sowieso een hoop ruimte én centen: de LEGO Ford GT bestel je al voor 119,99 euro via de officiële website.

Ford GT inclusief V6-motor met bewegende zuigers

De FORD GT LEGO-uitvoering is zeer fraai afgewerkt en bevat een aantal details geïnspireerd op de echte supercar. Zo heeft de V6-motor bewegende zuigers en zijn de wielen met onafhankelijke vering en voorwielbesturing uitgerust.

ford gt, lego, werkende v6 motor

Tel daarbij op de verstelbare vleugelspoiler, motorkap die open kan en achterwielaandrijving met differentieel en je hebt een LEGO-modelautoset om je aan te vergapen. Ford-puristen zullen zich in de handjes wrijven.

LEGO Ford GT als unieke blikvanger

De bouwset is natuurlijk een geweldig cadeau om iemand mee te verrassen, maar ook een prachtige eyecatcher voor je eigen interieur. Benieuwd of de Ford GT in de vitrinekast of andere prominente plek in huis past? Pak het meetlint er maar alvast bij; eenmaal gebouwd is de Ford GT ongeveer:

  • 9cm hoog
  • 39 cm lang
  • 18 cm breed

Heeft de hond de per ongeluk de bouwplannen opgegeten? Geen probleem. Met de LEGO Builder-app heb je de bouwinstructies altijd bij de hand en kun je gewoon verder.

LEGO voor volwassenen

Wees gerust, het is allang geen schande meer om als ‘groot kind’ met bouwblokjes aan de slag te gaan. De Deense speelgoedfabrikant weet namelijk al jaren dat LEGO voor volwassenen enorm in trek is en brengt dan ook de ene na de andere gedetailleerde bouwset uit.

ford gt, lego bouwset, technic, werkende v6 motor, acherkant

De Ford GT modelautoset is hier geen uitzondering op en maakt deel uit van de LEGO Technic-lijn. Onderdelen binnen deze lijn voldoen aan strenge industrienormen en zijn verhit, geplet, gedraaid, gegooid en geanalyseerd. Zo weet je zeker dat ze aan de strengste wereldwijde veiligheidsnormen voldoen.

Check ook andere, unieke LEGO-sets voor volwassenen die in 2023 verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.