Noah Korevaar
Noah Korevaar LEGO 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO brengt betaalbaar eerbetoon aan Fast and Furious-ster Paul Walker

LEGO komt met een verrassend eerbetoon aan Paul Walker, de Fast and Furious-ster die bijna tien jaar geleden verongelukte. Maak kennis met zijn 1999 Nissan Skyline R34 GT-R.

Eind november is het tien jaar geleden dat Paul Walker tijdens een auto-ongeluk om het leven kwam. De Amerikaanse acteur zat overigens, in tegenstelling tot in de Fast and Furious-films die hem beroemd maakten, niet zelf achter het stuur.

Fast and Furious: terug naar het begin

Sinds die eerste paar films is de filmfranchise ontploft, en niet enkel in de positieve zin van het woord. Accountants en studiobazen zullen dolblij zijn met de astronomische omzetten die de laatste paar films hebben opgeleverd, maar als fan kun je er niet omheen dat Fast and Furious zijn initiële charme is verloren. Het kleinschalige, de focus op de auto’s. Met stunts en actie die elke film zichzelf weer moeten overtreffen is de franchise onmiskenbaar iets kwijtgeraakt.

Gelukkig hebben we de eerste paar films nog, mét Paul Walker. Sterker nog, LEGO neemt je mee terug naar 2 Fast 2 Furious, uit 2003, met een eerbetoon aan de veel te vroeg overleden acteur. Je kunt vanaf 28 januari namelijk de 1999 Nissan Skyline R34 GT-R waarin hij in die film rondscheurt, in LEGO-vorm bemachtigen.

LEGO 2 Fast 2 Furious Nissan Skyline GT-R (R34) 76917
🚗 (Afbeelding: LEGO)

Paul Walker’s Nissan Skyline GT-R R34

Het gaat om een kleinschalige replica, die uitkomt als onderdeel van de Speed Champions-serie van het Deense speelgoedmerk. Een serie met sets die in de eerste plaats op kinderen gericht zijn. En dat is, afhankelijk van hoe je er tegenaan kijkt, dit keer juist goed nieuws. LEGO heeft ons de afgelopen jaren overspoeld met steeds duurder wordende sets. Al helemaal als het om gelicenseerde sets als deze gaat ben je al snel honderden euro’s kwijt.

De Nissan Skyline R34 GT-R van Paul Walker vormt een welkome uitzondering op die regel. Met slechts 319 steentjes bouw je de racebolide na. Sure, daardoor mis je misschien het detailwerk dat je van duurdere sets gewend bent, maar de Nissan is alsnog direct te herkennen. Bovendien zorgt de beperkte schaal ervoor dat je slechts 24,99 euro kwijt bent.

LEGO gaat voor iconisch duo

Kijk, dat scheelt weer! Overigens is dit niet de eerste Fast and Furious-set in de Speed Champions-serie. Eerder bracht LEGO al een replica uit van de 1970 Dodge Charger R/T waarmee Vin Diesel rondscheurt in de films. Een set die je op het moment van schrijven nog steeds kunt scoren. Zo heb je voor nog niet eens vijftig euro een iconisch duo in de kast staan. Score!

Ben je nu meteen helemaal in een nostalgiebui? 2 Fast 2 Furious is op dit  ‘gratis’ te streamen op SkyShowtime, en je kunt de film ook huren bij Pathé Thuis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.