Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze landen betalen je veel geld om erheen te verhuizen

Klaar met Nederland en tijd om te verhuizen? Of toe aan permanente paradijselijke stranden? Van Canada tot Mauritius; deze landen willen veel geld betalen voor jouw migratie.

Spanje en Italië komen overigens niet voor op het lijstje, maar zijn we zeker niet vergeten. Check welke Italiaanse en Spaanse dorpen jouw migratie met plezier sponsoren.

Landen die betalen voor jouw migratie

Laten we eerst nog even dichtbij Nederland blijven. Want je hoeft het Europese thuiscontinent niet per se te verlaten om geld voor je migratie te vangen.

Chili

Heb je een geniaal idee voor een start-up maar geen geld? Dan kun je bij de Chileens overheid terecht. Het Start-Up Chile programma helpt buitenlandse ondernemers een zaak op poten zetten in het Zuid-Amerikaanse land. Als je alle stappen van het investeringsproces succesvol doorloopt, kom je in aanmerking voor bijna 300.000 euro aan kapitaal om in je nieuwbakken bedrijf te pompen. De huidige aanmeldingsperiode gaat in oktober van start.

landen, migratie, betalen, verhuizen
Santiago de Chile, hoofdstad van Chili (Afbeelding: Wikimedia)

Zwitserland

Net als bij Spaanse en Italiaanse dorpen het geval is, kampt ook het Zwitserse Albinen met afnemende bevolkingscijfers. Momenteel telt het dorp slechts 257 inwoners. Om deze ontvolking een halt toe te roepen, rekt de gemeente van het idyllische bergplaatsje een bedrag uit van bijna 26.000 euro per persoon die erheen verhuist. Voor elk kind ontvang je een extra 10.000 euro. Je moet wel onder de 45 jaar oud zijn, 200.000 euro investeren in een woning en er 10 jaar lang vertoeven. Bovendien kom je alleen in aanmerking als je al langer dan vijf jaar in Zwitserland woont. Lees meer info op de site van Albinen.

landen, migratie, betalen, verhuizen
Albinen, Zwitserland (Afbeelding: Wikimedia)

Verenigd Koninkrijk

Niet alleen Nederland, maar ook Engeland heeft last van een tekort aan leraren. Omwille daarvan heeft de Britse regering het International Relocation Payment-programma in het leven geroepen. Let wel, alleen taal- en natuurkundeleraren komen in aanmerking voor de eenmalige beurs van 10.000 pond (ongeveer 11.500 euro). Verder betaalt de overheid eventuele visakosten en andere migratie-gerelateerde uitgaven. En je hebt geluk: je mag je nog tot 31 oktober aanmelden. Anders kun je het in januari nog eens opnieuw proberen.

Canada

Ben jij in de laatste zeven jaar afgestudeerd van de hogeschool of de universiteit? Dan betaalt de overheid van Saskatchewan tot 14.000 euro om je naar de Canadese provincie te lokken. Geen adders, behalve dat je het bedrag in schijven ontvangt, over een periode van zeven jaar. Lees meer over het Graduate Retention Program.

landen, migratie, betalen, verhuizen
Het Noorderlicht in Saskatchewan (Afbeelding: Wikimedia)

Mauritius

Mooiritius was een betere naam geweest voor dit prachtige eiland ten oosten van Madagaskar. En ook hier sponsort de overheid jouw geniale startup-idee. De nieuwe onderneming in Mauritius moet wel gericht zijn op innovatie en ontwikkeling om de nationale economie een duwtje in de rug te geven. Indien goedgekeurd, kun je tot wel 1 miljoen Mauritiaanse roepies als beurs ontvangen (ongeveer 20.000 euro). De deadline voor nieuwe aanmeldingen is 16 oktober.

landen, migratie, betalen, verhuizen
Mauritius vanuit de lucht (Afbeelding: Wikimedia)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.