Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze zeldzame Lambo is nu de duurste auto ooit online verkocht

Even op het internet speuren, je random reader trekken en hopla, je hebt een Lamborghini Veneo van 6 miljoen. Hier is de duurste auto ooit online verkocht. Dubieus feitje om je bijrijder mee te verrassen: de supercar was ooit in handen van een lid van de Saudische koninklijke familie.

De Lambo is overigens niet te verwarren met de duurste auto ooit verkocht. Dat is deze Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut.

Uiterst zeldzame Lamborghini Veneo Roadster

Lamborghini houdt ervan om zijn halo-auto’s te vernieuwen en nog meer gelimiteerde modellen te maken. De Veneno Coupé en Roadster waren de eerste speciale auto’s tijdens het Aventador-tijdperk van de autofabrikant. De Italianen onthulden de Veneno Roadster op grootse wijze bovenop het Italiaanse marinevliegdekschip Cavour. Slechts negen van deze auto’s met open dak zijn ooit in productie genomen.

lamborghini Veneno Roadster duurste auto ooit verkocht sbx cars
(Afbeelding: SBX Cars)

De tweede Veneno Roadster die de fabriek verliet, is na twee jaar in een dealer in Dubai te hebben gestaan voor 6 miljoen dollar (5,6 miljoen euro) geveild. Ze vroegen destijds 9,5 miljoen dollar voor de auto.

Duurste auto ooit online verkocht was in dubieuze handen

SBX Cars, de high-end dealer die verantwoordelijk is voor de verkoop, zegt dat dit de duurste auto is die ooit online is verkocht. De wagen versloeg een andere door SBX-verkochte supercar uit 2022. Dat was de Ferrari LaFerrari Aperta uit 2017, die voor 5,36 miljoen dollar werd verkocht.

lamborghini Veneno Roadster duurste auto ooit verkocht
(Afbeelding: SBX Cars)

Deze Lamborghini Veneno Roadster in kwestie, ooit eigendom van een Saudi-Arabisch lid van de koninklijke familie, heeft slechts 1.778 kilometer gereden. Lamborghini’s atmosferische 6.5-liter V-12 motor drijft de supercar aan en levert 740 pk. De duurste auto ooit online verkocht accelereert in 2,9 seconden naar 100 kilometer per uur. Topsnelheid: 354 kilometer per uur.

Straatlegaal racen

Hoewel de supercar er door zijn extreme uiterlijk uitziet als een raceauto, is de wagen gewoon legaal voor de weg. Het is de bedoeling dat de Lamborghini Veneo Roadster eruitziet als een race-prototype voor op de weg.

De duurste auto die ooit online is verkocht, heeft een matzwarte buitenkant, zichtbare koolstofvezel, mintgroene krijtstrepen en accenten en een grote vleugel. De kleur komt terug in het zwarte interieur, dat door het hele interieur is voorzien van mintgroen leer. Moet je van houden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.