Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: deze heerlijke films verdwijnen na kerst

Neem deze heerlijke films tijdens de feestdagen nog even mee in je overweging. Die verdwijnen namelijk na kerst van Netflix. Zo wordt Back to the Future, een film vol nostalgie, geschrapt.

Naast een berg aan eigen producties koopt Netflix ook nog steeds films en series van andere partijen. En dat zijn licenties voor beperkte tijd, waardoor het een komen en gaan van films is.

Laatste kans op Netflix: films die na kerst verdwijnen

Ook tegen het einde van 2021 gaat de streamingdienst stug door met schrappen. De komende dagen is het je laatste kans op Back to the Future (1985), How the Grinch Stole Christmas (2000) en Snow White and the Huntsman (2012).

1. Back to the Future (1985)

Back to the Future is een van de grootste meesterwerken binnen de popcultuur, die nog altijd terugkomt in modecollecties en andere referenties. Als je deze film alleen uit je jeugd kent, moet je hem echt nog een keer zien. Als volwassen nostalg vallen je weer hele andere dingen op. Het plot in het kort: Marty McFly kan dankzij de omgebouwde DeLorean van wetenschapper Doc Brown terugreizen in de tijd. Hij gaat terug naar de jaren 50. In die tijd ontmoet hij de jongere versies van zijn ouders en moet hij ervoor zorgen dat ze op elkaar verliefd worden.

Back to the Future is tot en met 26 december te zien op Netflix.

2. How the Grinch Stole Christmas (2000)

Netflix staat bomvol met (nieuwe) kerstfilms, maar How the Grinch Stole Christmas wordt na de komende kerst geschrapt. Persoonlijk houden we van oudere kerstfilms, die niet overdreven gelikt zijn door zonder CGI. Deze film is daar een schoolvoorbeeld van en zorgt voor dat oude kerstgevoel. Het titelpersonage wordt gespeeld door Jim Carrey.

How the Grinch Stole Christmas is tot en 29 december te zien op Netflix.

3. Snow White and the Huntsman (2012)

Een hervertelling van het sprookje Sneeuwwitje met Oscar-winnares Charlize Theron, Kristen Stewart en Chris Hemsworth in de hoofdrol. We vielen laatst per toeval in deze film toen die op televisie was, en werden aangenaam verrast.

Snow White and the Huntsman is tot en met 29 december te zien op Netflix.

Check in dit artikel welke films en series in december 2021 juist zijn toegevoegd aan Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.