Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

In 28 stappen een gratis huis: TikTokker blinkt uit in ruilspel

Ja, die titel heb je goed gelezen. De Amerikaanse Demi Skipper heeft het ruilspel naar het volgende level weten te tillen. Na een haarspeld 28 keer te hebben omgeruild, is de vrouw nu trotse eigenaar van een huis.

Skipper startte in mei 2020 haar account Trade Me Project op TikTok, met het onmogelijke doel om een haarspeld voor een huis om te ruilen. Een doel waarvan nu anderhalf jaar later blijkt dat het helemaal niet zo onmogelijk is.

Ruilspel naar de next level

De kans is groot dat je vroeger zelf het ruilspel niet gespeeld hebt. Op zo’n beetje ieder kamp kreeg je de taak van de begeleider om een doodnormaal object om te ruilen voor een ander, beter, item. Skipper begon vorig jaar hetzelfde spel, maar dan met een duidelijk einddoel voor ogen: een huis.

Ze startte met een haarspeld, maar ruilde die al snel om voor oorbellen en een set van margarita glazen. Het duurde niet lang voordat ze steeds grotere items scoorde. Twee weken nadat ze van start was gegaan, had Skipper al een snowboard, een Apple TV en Xbox One in handen gehad.

Andere items die de TikTokker heeft gekregen door te ruilen zijn bijvoorbeeld een MacBook, een Canon-camera, een Ford Mustang, een tractor, een jaarvoorraad aan fastfood van Chipotle en een kleine cabin.

Haarspeld ruilen voor een huis

Uiteindelijk na 28 items geruild te hebben, had ze beet: een huis ter waarde van 40.000 dollar in Clarksville, Tennessee. Hoewel de keuken en badkamer een opknapbeurt kunnen gebruiken, is het huis met twee slaapkamers toch een goede vangst.

@trademeproject

The Final Trade 🥺🏠 #trademeproject #letsgetthishouse

♬ Inspiring and spectacular emotional epics(869013) – Minette

“Voor veel mensen voelt het bezitten van een eigen huis ver buiten hun bereik”, zegt Skipper tegen House Beautiful. “Deze hele reis was om te bewijzen dat het mogelijk is om een enkele haarspeld te ruilen voor een huis.”

Skipper verhuist samen met haar man naar Tennessee om het huis op te knappen, maar is daarna van plan het huis weer om te ruilen voor een haarspeld. “Tijdens mijn reis heb ik de beslissing genomen om het huis te ruilen met iemand die het echt nodig heeft, voor een haarspeld”, zegt ze. “Die persoon krijgt het nieuwe huis en ik een haarspeld, om zo weer opnieuw te kunnen beginnen.”

Skipper is niet de eerste die een een klein object weet om te ruilen voor een huis. Zelf werd ze geïnspireerd door Kyle MacDonald, die in 2006 oorspronkelijk de uitdaging bedacht. Hij ruilde een paperclip om voor een boerderij met twee verdiepingen. “Ik zou graag de eerste zijn die gek genoeg is om het twee keer te doen”, zegt Skipper.

Apartment Therapy

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.