Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: 3 ijzersterke films verdwijnen deze week

Nieuwe week, nieuwe kansen. Of beter gezegd: nieuwe laatste kans. Deze ijzersterke films, waaronder een cult-topper met Nicolas Cage, verdwijnen komende week van Netflix.

Waar ze de acteurs tegenwoordig overal vandaan halen, weten we niet. Feit is dat er aan de lopende band nieuwe films en series door Netflix worden gemaakt. Toch worden er daarnaast ook nog behoorlijk wat titels aangekocht. Die hebben een licentie voor bepaalde tijd, waardoor er iedere week weer content verdwijnt.

Laatste kans: deze films verdwijnen in week 4

Op de homepage van Netflix vind je geen overzicht van films die verdwijnen, dus helpen wij je een handje. In week 4 is het je laatste kans op One of Us (2016), Jiu Jitsu (2020) en The Outpost (2019).

One of Us (2016)

In de nasleep van trauma en geweld krijgen drie chassidische joden te maken met uitbanning, angst en gevaar als ze proberen hun ultraorthodoxe gemeenschap te verlaten. IJzersterke documentairefilm over de schaduwkant van een religie. One of Us scoort 93% op Rotten Tomatoes (naast een 83% Audience Score) en dat is erg hoog voor een gevoelige docu als deze. Er zijn vrolijkere films, maar dit is een absolute aanrader.

One of Us is tot en met zaterdag 29 januari te zien op Netflix.

Jiu Jitsu (2020)

Nicolas Cage die het als vechtmeester opneemt tegen een bruut buitenaards wezen. Ja, dan heb je ons en hoeven we de rest van het plot niets eens meer te weten. Klinkt als pure cult, ziet eruit als pure cult. Voor Jiu Jitsu heeft de acteur zijn look uit Con Air weer terug. Must-see voor fans van deze topkerel. Lees hier meer over de film. Begin deze week is het je laatste kans op de film, die ijzersterk is in zijn foutheid.

Jiu Jitsu is to en met dinsdag 25 januari te zien op Netflix.

The Outpost (2019)

Ten slotte is het je laatste kans op een oorlogsfilm met Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, Jacob Scipio en Milo Gibson. Een kleine eenheid Amerikaanse soldaten wordt in 2009 op een afgelegen basis in Afghanistan aangevallen door de Taliban. Deze ‘Slag bij Kamdesh’ groeit uit tot het bloederigste tafereel waar Amerika in Afghanistan bij betrokken raakte. Ook deze film scoort heel hoog op Rotten Tomatoes. “Elke dood was belangrijk. Elk offer resoneerde. Elke daad van heldhaftigheid in het aangezicht van overweldigend dodelijke kansen stopte mijn hart en dwong me om aandachtig op te letten”, schreef Sara Michelle Fetters van MovieFreak treffend in haar recensie.

https://www.netflix.com/title/81276140

The Outpost is tot en met zaterdag 29 januari te zien op Netflix.

Waar films verdwijnen, komen er ook weer nieuwe bij. Check in dit artikel wat voor bomvolle lijst aan nieuwe content Netflix in februari 2022 rijker wordt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.