Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Legendarische 18+ animatieserie krijgt langverwachte revival

De laatste aflevering dateert al van 2009. Maar aan populariteit verliezen deed de animatieserie voor volwassenen allerminst. King of The Hill krijgt eindelijk een langverwachte en welverdiende reboot.

Nog een andere 18+ cartoonserie haalde recent ook al het nieuws door Family Guy meteen van de troon te stoten. Maar King of The Hill is minstens even iconisch als het geesteskind van Seth McFarlane.

En aan de hand van de bovenstaande parodie op de intro, vindt hij dat zelf duidelijk ook.

King of The Hill keert terug naar het scherm

Hoewel de reboot al even in de lucht hing, kwam de heropstanding van King of The Hill in gevaar door de staking in Hollywood. Maar nu de schrijvers opnieuw de pen hebben opgepakt, kon co-creator Greg Daniels fans geruststellen met een opbeurende update over de animatieserie voor volwassenen.

“We hadden de leesrepetitie van de eerste twee afleveringen al achter de rug en het was erg leuk'”, verklaarde Daniels aan TV Line. “Iedereen was super enthousiast, maar toen gingen we allemaal in staking.”

Inmiddels wordt al fel gewerkt aan de derde en vierde afleveringen van het nieuwe seizoen van King of The Hill. “Ja, het gaat lekker door”, voegde hij eraan toe. “Het begin van 2025 is een mogelijke premièredatum.”

Met originele cast behalve …

Maar niet iedereen van de originele cast zal terug zijn stem kunnen verlenen aan de geliefde personages. Brittany Murphy (het liefje van Eminem in 8 Mile) overleed in 2009 na een drugscocktail. De actrice vertolkte de rol van dochter Luanne. Wie de stem nu zal inspreken is nog niet bekend. Ook Johnny Harwick stierf inmiddels, al zou hij voor zijn dood in augustus van dit jaar enkele afleveringen afgerond hebben. Wie zijn rol van Dale Gribble nu opneemt is eveneens nog niet bekend.

Het grootste deel van de oorspronkelijke stemmencast van King of The Hill keert wel terug om hun rollen te hernemen, waaronder co-creator Mike Judge (het brein achter Beavis and Butthead) als Hank, Kathy Najimy als Peggy, Pamela Adlon als Bobby en Stephen Root als Bill.

king of the hill, reboot, animatieserie voor volwassenen. 18+ cartoonserie
De familie Hill (Afbeelding: FOX)

Een opvallende afwezige is de blanke Toby Huss die normaal gesproken Aziatische buur Kahn inspreekt.

“Ik denk dat we Toby’s stem waarschijnlijk zullen vervangen voor Kahn”, zei Greg Daniels. “Als we vandaag aan het casten waren geweest, hadden we hem niet gekozen. Maar dat was in 1997.”

Alle dertien seizoenen van King of The Hill zijn momenteel te bekijken op Disney+. Meer dan waarschijnlijk zal daar ook de reboot op verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.