Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Kate Winslet brak onderwaterrecord Tom Cruise voor Avatar 2

Kate Winslet heeft een extreem record van Tom Cruise afgepakt tijdens de opnames van de film waar iedereen heel 2022 al op wacht. Voor een filmscène in Avatar: The Way of Water heeft ze langer onderwater een scène opgenomen dan het record van de Amerikaanse acteur in Mission: Impossible – Rogue Nation.

Als acteur moet je soms behoorlijke offers brengen. Voor veel stunts zijn er stuntmannen, maar voor sommige scènes onderwater blijkbaar niet. Voor Avatar 2 onderging Kate Winslet een speciale training, waardoor ze het record van Tom Cruise kon verpulveren.

Kate Winslet langer onderwater dan Tom Cruise

Voor een scène in de nieuwe film van James Cameron bleef Kate Winslet 7 minuten en 14 seconden onder water. Het voormalige record van Tom Cruise, gezet op de filmset van Mission: Impossible – Rogue Nation, stond op 6 minuten.

“Ik moest leren freediven om die rol in Avatar: The Way of Water te spelen, en dat was zeer indrukwekkend. 7 minuten en 14 seconden was het langst dat ik mijn adem heb ingehouden, echt gestoord”, aldus de Britse actrice tijdens de opnames tegen The Hollywood Reporter. “Ja, ik speel een watermens. Ik ben een watermens.”

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water is de langverwachte opvolger van het eerste deel uit 2009. Net als het origineel wordt ook het tweede deel geregisseerd door James Cameron, die zijn film voor dertien Oscars genomineerd zag worden, waarvan er drie werden gewonnen. Kate Winslet speelt Ronal, een freediver van de Metkayina. Ze speelt een cruciale rol in het verhaal, maar gezien de duur van haar opnames ook een relatief kleine. Het opnemen van haar scènes nam in totaal een maand in beslag. Lees en bekijk hier meer over de film.

Voor de rest bestaat de cast onder anderen uit Sam Worthington als Jake Sully, Zoë Saldana als Neytiri, Carol Christine Hilaria Pounder als Mo’at en Cliff Curtis als Tonowari. Avatar: The Way of Water gaat op 14 december 2022 in première.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.