Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Van Biden tot Bowie: 9 briljante cameo’s in tv-series

Wat hebben Joe Biden en David Bowie met elkaar gemeen? Juist, hun cameo’s in tv-series. Een overzicht van nog meer celebs met een kleine gastrol.

Cameo staat voor een kort gastoptreden in een film, muziekstuk of strip. Vaak een sterke uiting van zelfspot, en in geanimeerde tv-series meestal een karikaturale parodie.

Briljante cameo’s in tv-series

In de sitcom Friends zijn door de jaren heen meerdere celebs te zien geweest, waaronder Brad Pitt. Die was waarschijnlijk niet zo moeilijk te regelen, gezien zijn romance met Jennifer Aniston destijds. Moeilijker zal het zijn geweest om Joe Biden te regelen voor Parks and Recreation, al was hij destijds ‘slechts’ vice-president. Onze favoriete gastrollen op een rij.

1. Brad Pitt in Friends (2001)

Brad Pitt speelde in deze aflevering Will, een oude schoolvriend van Rachel (Jennifer Aniston). Zijn afkeer van Rachel leidde tot een gerucht dat ze intersekse was. Jennifer Aniston was hier nog getrouwd met Brad Pitt.

2. Michael Jackson in South Park

De lijst met cameo’s in South Park is schier oneindig. Van George W. Bush tot Paris Hilton; niemand werd gespaard. Maar de bekendste is natuurlijk Michael Jackson. Shamona!

3. Serena Williams in Law & Order – Special Victims Unit (2004)

Wat doet een tennisser in een tv-serie over politieonderzoek en rechtszaken? Juist, basketballen.

4. Joe Biden in Parks and Recreation (2012)

In de Amerikaanse sitcom Parks and Recreation ontmoet Leslie Knope (Amy Poehler) vice-president Joe Biden. Dat resulteert in een even hilarische als ongemakkelijke scène. Iedereen die denkt dat zijn televisie-optredens van de laatste tijd karikaturale cameo’s zijn, snappen we heel goed. Maar dat surrealistische gedoe rond de wereldpolitiek en Amerikaanse politiek, inclusief dit bizarre debat, is for real.

5. Ed Sheeran in Game of Thrones

Fans van Game of Thrones, de series der series van deze eeuw, hebben heel wat cameo’s gespot in acht seizoenen Game of Thrones. De meest prominente was Ed Sheeran. Eerst was er veel kritiek, maar uiteindelijk waren de meeste kijkers het erover eens dat hij en zijn zangstem goed in het geheel pasten.

6. Stephen Hawking in The Simpsons

Voor The Simpsons geldt hetzelfde als South Park: een oneindige lijst met celeb-cameo’s. Zo kwamen alle Beatles en Rolling Stones voorbij, net als Joe Biden en Donald Trump. Maar onze favoriet in deze lijst is Stephen Hawking.

6. Kylie Minogue in Doctor Who

Serveerster Astrid Peth, een door Russell T Davies bedacht personage voor Kylie Minogue, was een tijdelijke metgezel voor de dokter in de kerstspecial uit 2007 van Doctor Who.

7. Taylor Swift in New Girl (2013)

Haar documentaire kun je overslaan, als het aan ons ligt. Maar de cameo van Taylor Swift in New Girl was leuk.

8. Drew Barrymore in Family Guy

Als de cameo’s in South Park en The Simpsons genoemd worden, dan mag Family Guy niet achterblijven. Onze favoriet: Drew Barrymore als de vriendin van Brian.

9. David Bowie in Extras (2006)

Extras is een humoristische Britse sitcom over figuranten in films. De serie werd geschreven door Ricky Gervais en Stephen Merchant, die in 2006 David Bowie zover wisten te krijgen om ja te zeggen tegen een cameo. Dan ben je een hele grote.

🎬 Check ook deze heethoofden in Hollywood, met Will Smith als nieuwkomer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.