Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 17 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Jennifer Lawrence over bedscènes en de ‘fappening’

Hoe onbereikbaarder een vrouw, des te aantrekkelijker ze is. In deze rubriek kijken we hoe beroemdheden – over onbereikbare vrouwen gesproken – denken over seks. Want van de combinatie tussen vrij en feministisch denken kun je nog heel wat leren. Vandaag Jennifer Lawrence.

De actrice ken je natuurlijk van films als Hunger Games, American Hustle en Red Sparrow. Een dieptepunt in haar carrière is ‘The Fappening’, een datalek dat heel wat vrouwelijke Hollywood-sterren raakte.

The Fappening

In 2014 werden beroemdheden wereldwijd slachtoffer van The Fappening, een cyberaanval op de iCloud waarbij hackers seksueel getinte foto’s buit maakten en publiceerden. Een van de meest prominente slachtoffers was Jennifer Lawrence en dat heeft een behoorlijk litteken achtergelaten. “Dat was zo verschrikkelijk, dat ik het met geen woorden kan omschrijven. Het voelde alsof ik werd ‘gegangbangd’ door de hele planeet. Iedereen kon mijn foto’s zien, ik kon er niets tegen doen”, aldus de actrice in Time.

Seks en naaktscènes in Red Sparrow

In 2018 was Jennifer Lawrence in de bioscopen te zien als hoofdrolspeelster in de Amerikaanse spionagefilm Red Sparrow, die onder vuur kwam te liggen wegens het ontbreken van een 18+ label. Met veel seks en naaktscènes was het dan ook een gewaagde rol voor Jennifer Lawrence, gezien haar verleden.

“Ik wist na The Fappening zeker dat ik in mijn vak nooit meer iets met seks of naaktscènes te maken wilde hebben. Red Sparrow was voor mij dan ook een drempel, maar tegelijkertijd ook een belangrijke nieuwe stap. Ik heb het gevoel alsof ik iets heb teruggekregen wat destijds van me afgenomen is.”

Het seksleven van Jennifer Lawrence

Wat een vrouw ook aantrekkelijk maakt, is dat ze niet over één nacht ijs gaat. Dat Jennifer Lawrence daaraan voldoet, is een understatement. “Ik praat alsof ik altijd zin heb in seks, de werkelijkheid is anders”, zegt ze in een interview met The Thirty. “Als ik terugkijk naar mijn seksleven, had ik alleen seks met vriendjes waarmee ik een relatie had. Ik praat op een andere manier over seks dan dat ik daadwerkelijk handel. Ik denk dat veel vrouwen dat doen, anders komt het allemaal wel heel kuis en braaf over.”

jennifer lawrence, red sparrow, seks, sex
(Afbeelding: 20th Century Fox)

In een ander interview zegt Jennifer Lawrence, enigszins gekscherend, last te hebben van mysofobie (de angst om besmet te worden). “Dick is dangerous“, zegt ze. “Voordat ik met iemand seks heb, vraag ik eerst of mijn partner een test wil doen. Casual seks is smerig.” Duidelijk, je moet van bijzonder goede huize komen als je iets wil bereiken bij deze sterke vrouw. En terecht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.