Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De Japanse serie op Disney+ waar iedereen van gruwelt en smult

Disney+ is een Japanse serie rijker en die kan wel eens uitgroeien tot een grote hit. Na de eerste twee afleveringen is Gannibal het onderwerp van gesprek onder serieliefhebbers. Kort gezegd: griezelig goed.

Waar je op Disney+ wordt doodgegooid met nieuwe series binnen de universa van Marvel en Star Wars, zijn nieuwe parels zonder een franchise achter zich schaars. Snowdrop en Dopesick zijn twee recente uitzonderingen, net als de fenomenale docu The Beatles: Get Back. Aan dat rijtje durven we Gannibal wel toe te voegen.

Gannibal op Disney+

De Japanse serie speelt zich af in het fictieve dorpje Okamura, in de bergen van Japan. Politieagent Daigo Agawa neemt hier met vrouw en dochter zijn intrek, om bij te komen van een groot incident dat hij heeft veroorzaakt. Het lijkt de perfecte locatie om tot rust te komen en op te laden, ondanks de mysterieuze verdwijning van de vorige agent die hier was gestationeerd. Maar al snel wordt duidelijk dat niet alles is wat het lijkt in dit dorpje.

Op een dag wordt op een berg namelijk het lichaam gevonden van een oude vrouw. De familie Goto zegt dat ze is aangevallen door een beer, maar Daigo ziet al snel de afdruk van een menselijke beet. Duidelijk: Gannibal heeft een grimmig plot, dat wordt aangesterkt door de prachtige omgeving waarin deze Japanse serie van Disney+/Hulu zich afspeelt.

Japanse serie maakt indruk

Gannibal is geproduceerd door onder anderen Teruhisa Yamamoto, die een Oscar won in de categorie Beste Internationale Film met Drive My Car (2021). Kijkers zijn tot nu toe zeer te spreken over de Japanse serie. Het scherpe plot, de griezelige karakters, verontrustende sfeer en prachtige cinematografie worden vooral benoemd na de eerste twee afleveringen. Waarvan akte.

https://mobile.twitter.com/cgm_dramas/status/1608455540337934336

https://mobile.twitter.com/kdramastruggle/status/1608370008866033664

https://mobile.twitter.com/filmkdrama/status/1609334197352796160

Gannibal is nu te streamen via Disney+.

japanse serie, disney+, gannibal, 2023, japan, cannibalisme, beet

Toch meer van Marvel? Check dan hoe de honderdste verjaardag van Stan Lee wordt gevierd op de streamingdienst met de grote oren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.