Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Jackie Chan zoekt naar volgende Karate Kid in wereldwijde auditie

De geliefde martial arts-franchise haalde Jackie Chan en Ralph Macchio terug voor een nieuwe ronde. Maar de twee vechtersbazen zijn ook op zoek naar een volgende Karate Kid voor de nieuwe film in een wereldwijde auditie. Hi-YAH!

De Netflix-serie Cobra Kai rebootte de franchise in een modern jasje. En ditmaal slaan Karate Kid-legendes Jackie Chan en Ralph Macchio de handen in (of tegen?) elkaar voor een nieuwe film.

Jackie Chan én Ralph Macchio

Ralph Macchio is uiteraard het grootste karatekind. Als Daniel LaRusso vertolkte hij de hoofdrol in de eerste drie Karate Kid-films. En later nam hij in Cobrai Kai zelf een jonge vechtartiest onder de vleugels.

Jackie Chan speelde dan weer mee in The Karate Kid, een eerste remake van de franchise uit 2010. De Chinese acteur was toen de kungfu-meester van Jaden Smith, zoon van Will Smith.

Wereldwijde auditie voor volgende Karate Kid

Maar voor de nieuwe film in de franchise gaan beide acteurs op zoek naar een volgende Karate Kid. Een korte video met Macchio en Chan kondigde de film aan en verwijst geïnteresseerden door naar een website waar ze de castingdetails en instructies voor het indienen van een auditie kunnen bekijken.

“We zijn op zoek naar de volgende Karate Kid”, staat te lezen op de site. “Voor de rol van Li Fong zoeken we een Chinese of deels Chinese acteur tussen de 15 en de 17 jaar oud. Hij spreekt vloeiend Engels en conversationele spreekvaardigheid in Mandarijns is een sterk pluspunt. Hij is slim, laat zich niet kennen en is een bekwame martial artist. Enige ervaring in martial arts, beweging, gymnastiek en / of dans is een sterk pluspunt. Ervaring met acteren draagt de voorkeur maar is geen vereiste. Moet beschikbaar zijn tussen maart en juni 2024.”

Voel je je geroepen? Dan kun je via KarateKidCasting.com alle info terugvinden om de volgende Karate Kid te worden!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.