Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit huis van €158.000 heeft zeezicht vanuit mooie stad in Italië

In de laars van Italië ligt een van de mooiste steden van het land: Lecce. Nergens ter wereld is de zee zo blauw als hier en bijna nergens zijn de huizen zo goedkoop. Deze woning mét uitzicht op zee kost bijvoorbeeld maar 158.000 euro.

Doordat wij als Nederlanders gewend zijn aan de verschrikkelijke woningmarkt op eigen bodem, voelt die van elk ander Europees land als een warm bad. Soms letterlijk, want deze villa in Zweden heeft een prachtig zwembad in de tuin en kost nog steeds geen drol. In dit artikel gaan we aan de andere kant van Europa op zoek naar een goedkoop huis. Laat je meenemen naar Lecce, een prachtige stad diep in de laars van Italië. 

Appartement in Lecce te koop voor 158.000 euro

Dit appartement in Lecce heeft een woonoppervlak van 75 vierkante meter. Daarbuiten word je eigenaar van een dakterras, een balkon en een ruime voortuin met parkeerplaats. 

huis kopen italie
(Afbeelding: Right Move)
huis kopen italie
(Afbeelding: Right Move)

Met een Nederlandse blik is het appartement wellicht niet heel praktisch ingedeeld, want wat doet die bank in de gang? Ook zal niet iedereen weten wat men met dat bidet aan moet.

(Afbeelding: Right Move)
huis kopen italie
(Afbeelding: Right Move)
huis kopen lecce italie
(Afbeelding: Right Move)

Gelukkig heb je waarschijnlijk wel genoeg budget over om er iets van te maken. Met 158.000 euro kost deze woning in Lecce namelijk maar 36% van de gemiddelde huizenprijs in Nederland.

Huis in de mooiste regio van Italië: Puglia

Dit huis in Lecce koop je echter niet alleen voor de stenen, maar ook voor de regio waar deze stenen zijn opgestapeld. Dit is namelijk een van de mooiste regio’s van Italië: Puglia (of: Apulië).

huis kopen italie lecce
Op lijstjes van mooiste steden in Italië is Lecce standaard terug te vinden (Afbeelding: Wikimedia)
Santa Maria di Leuca huis kopen in italie
De kust bij Santa Maria di Leuca (Afbeelding: Unsplash)

Historische stadjes als Gallipoli en Monopoli liggen vlakbij. Nergens ter wereld heeft de zee zo’n mooie kleur als Puglia. Voor meer details over het huis check je deze website; voor meer foto’s van de prachtige regio blijf je nog even hier.

huis kopen lecce italie
(Afbeelding: Unsplash)
huis kopen italie lecce
Het klifdorpje Polignano a Mare (Afbeelding: Unsplash)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.