Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 19 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

De ‘inauguratie playlist’ van Joe Biden: deze artiesten treden op

Waar Donald Trump ze uit de krochten van de muziekwereld moest trekken, staan de artiesten in de rij om op 20 januari 2021 te spelen tijdens de inauguratie van Joe Biden. Weliswaar zonder publiek, maar dat maakt ze niet minder vereerd.

Tijdens de inauguratie van een nieuwe Amerikaanse president staat muziek traditioneel centraal. Iedereen herinnert zich nog Beyoncé, Bruce Springsteen, Stevie Wonder en U2 bij Barack Obama. En wat speelden Jackie Evancho, Tony Orlando en nog een reeks onbekende muzikanten de pannen van het dak voor Donald Trump.

De playlist van Joe Biden: deze artiesten treden op

Joe Biden heeft zijn playlist klaar en er staan in tegenstelling tot 2017 weer bekende artiesten voor het Capitool in Washington. Een van de grote namen is Lady Gaga, die ook al eens zong tijdens de inauguratie van Barack Obama. Ook Jon Bon Jovi, Jennifer Lopez en de Amerikaanse rockband New Radicals komen langs. Een overzicht.

Lady Gaga

Het volkslied wordt tijdens de inauguratie van Joe Biden gezongen door Lady Gaga. In 2013 deed Beyoncé dat voor Barack Obama. Later bleek dat ze playbackte. Lady Gaga was ook actief tijdens de campagne van de man die op 20 januari 2021 Donald Trump opvolgt als president.

New Radicals

New Radicals, een naam die je in de verte misschien nog bekend in de oren klinkt, is een van de meest verrassende artiesten. Eind jaren 90 bracht deze rockband een album uit en dat was het dan ook wel. Maar speciaal voor de inauguratie van Joe Biden plannen ze een reünie. Het bekendste nummer van New Radicals is You Get What You Give, de favoriete song van de man van Kamala Harris. De nieuwe vice-president gebruikte het nummer dan ook veelvuldig in haar campagne. Ook voor Joe Biden heeft You Get What You Give een speciale betekenis. “Het herinnert me aan de strijd tegen kanker van mijn zoon Beau. Bij het ontbijt liet hij het nummer vaak aan me horen”, schrijft de nieuwe president in zijn boek Promise Me, Dad.

Foo Fighters

John Legend

Jennifer Lopez

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen is een van de artiesten die ook aanwezig waren bij de inauguratie van Barack Obama.

Justin Timberlake

Demi Lovato

Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi is ook een van de artiesten die aanwezig waren bij de inauguratie van Barack Obama.

Josh Groban

Inauguratie live te volgen: alles wat je moet weten

De inauguratie van Joe Biden is op 20 januari 2021 live te volgen op de NOS, maar de die-hards gaan natuurlijk urenlang met chips en bier voor CNN. Lees hier wat je naast de artiesten nog meer moet weten over Inauguration Day 2021.

⌚️ Check ook het verrassende nieuwe horloge van Joe Biden dat meer bij Trump past!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.