Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 15 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Voor oren én ogen: IKEA en Sonos onthullen unieke schilderijlijst-speaker

Na de boekenplankspeaker en de tafellampspeaker, komt IKEA met nog een speaker die zich voordoet als iets anders. Opnieuw hebben het Zweedse woonwarenhuis en Sonos de handen ineen geslagen voor een unieke samenwerking. Het resultaat is deze keer een handige wifi-speaker die zich voordoet als schilderijlijst.

IKEA en Sonos zetten met deze nieuwe SYMFONISK-speaker een volgende stap in hun langetermijnsamenwerking. Deze begon een aantal jaar geleden met de eerder genoemde boekenplank- en de tafellampspeaker. Hun doel hiermee is om zo hun kennis van woninginrichting en het creëren van een hoge kwaliteit geluidservaring in huis met elkaar te combineren.

Sonos en Ikea onthullen nieuwe SYMFONISK-speaker

Zoals de naam al doet vermoeden, is de SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker meer dan alleen een speaker. Het is tegelijkertijd ook een kunstwerk om in je huis te zetten of om op te hangen aan de muur. Je kunt daarbij gaan voor de witte of zwarte versie. Beiden zijn voorzien van een verwisselbare cover met daarop een grafisch ontwerp dat geluid visualiseert.

SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker IKEA SONOS
Zwart, wit of één van de twaalf kunstzinnige panelen (Afbeelding: IKEA)

Mocht je wat meer kleur in je leven willen, dan heb je ook nog de keuze uit een twaalftal andere panelen. Het aanbod is behoorlijk divers en er zit er altijd wel eentje tussen die bij jouw interieur past. Van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten en van bloemen tot een geschilderd hert. En mocht je een paneel beu zijn, dan kun je deze dus heel gemakkelijk verwisselen.

Kunstwerk en Sonos-speaker ineen

De SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker belooft een lust te gaan worden voor het oog, maar het oor wil ook wat. Het is tenslotte een speaker. In eerste instantie lijkt de vormfactor daarvoor niet ideaal. IKEA en Sonos beweren echter dat hij fantastisch klinkt en kamervullend geluid produceert. Of dat ook echt zo is, gaan we later ontdekken. Gezien hun staat van dienst hebben we echter nog geen reden om de woorden van Sonos in twijfel te trekken.

SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker IKEA SONOS
Verwisselbare frontjes (Afbeelding: IKEA)

Waar we ook volledig vertrouwen in hebben, is de bediening van deze IKEA x Sonos speaker. Net als andere SYMFONISK speakers maakt ook de schilderijlijst gebruik van wifi. Het enige wat je verder nodig hebt is een smartphone met de Sonos-app. Vanuit hier bedien je de SYMFONISK schilderijlijst-speaker en kun je deze koppelen aan andere andere SYMFONISK en Sonos-speakers. Het is zelfs mogelijk om twee van deze schilderijen aan elkaar te koppelen voor stereogeluid.

Afmetingen, prijzen en beschikbaarheid

Qua afmeting is de schilderijlijst-speaker vergelijkbaar met een gemiddeld schilderij. Hij is 41 centimeter breed en 57 centimeter hoog, of omgekeerd als je hem in landscape modus neerzet/ophangt. Deze SYMFONISK-speaker is met zijn 6 centimeter echter wel een stukje dikker dan een gewoon schilderij. Dit lijkt echter niet heel storend.

SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker IKEA SONOS
Staand of hangend (Afbeelding: IKEA)

Mocht je nog een plekje vrij hebben aan de muur, dan kun je daar op 15 juli een SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker gaan ophangen. Vanaf die dag ligt de nieuwe Sonos-speaker in alle IKEA winkels. Uiteraard kun je hem ook gewoon online bestellen. In beide gevallen ben je 179 euro kwijt. De aanvullende panelen met daarop de kunstwerken laten iets langer op zich wachten. Deze kun je vanaf 1 september online bestellen en kosten, Afhankelijk van het ontwerp dat je kiest, 14,99 of 29,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.