Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 8 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Einde taboe: de ideale penislengte (en dikte) volgens 80 vrouwen

Het is een van de weinig overgebleven taboe’s in de slaapkamer (of waar je dan ook maar seks wil hebben): de penislengte. Waar het om gaat is de lengte en die is, volgens menig eigenaar, steevast te kort. Is dat ook zo of willen we eigenlijk allemaal een leuter met een indrukwekkende lengte? De enige die daar antwoord op kunnen geven is de vrouw. Dus wat is nu voor de vrouw de ideale lengte en komt dat een beetje in de buurt van de werkelijkheid? Tijd dus voor een verkennend onderzoek.

Afrikaanse mannen zijn helemaal niet groot geschapen

Eerst het goede nieuws: de Nederlandse man beschikt over een penis van bovengemiddeld formaat. Dat is dus een lekkere binnenkomer om je ego even een boost te geven. Uit een onderzoek onder 80 mannen, uitgevoerd door het Journal of Urology, blijkt dat de gemiddelde lengte van de piemel in stijve toestand slechts 12.9 centimeter is. Een hele opluchting dus, de lengte van de gemiddelde Nederlandse penis is maar liefst 16,31 centimeter. Om maar direct een andere fabel te ontkrachten: dat is dus langer dan de penis van menig Afrikaanse man. ?Lees ook: ‘Vrouwen en anale seks: dit percentage heeft er ervaring mee’ ?

De ideale lengte van de penis volgens vrouwen

De vraag die dan gelijk boven komt drijven: ben ik klein, gemiddeld of extra groot geschapen? Om dat te weten, zal je het ding dus moeten opmeten. Voor de juiste gegevens (en het verkrijgen van het juiste referentiemateriaal) meet je jouw jongeheer op vanaf je schaambeen, waar de penis begint, tot het topje van de eikel. De omtrek meet je op het dikste gedeelte.

Ik heb een kleine piemel. En nu?

Ter geruststelling: De lengte van je penis is niet af leiden uit de omvang van je hand, je omvang van je balzak, schoenmaat of vingerlengte. Gelukkig maar, het gaat er namelijk om hoe je partner het ervaart. Immers, het gaat er niet om wat de lengte is, maar wat je ermee doet. Volgens de vrouw dus. Een onderzoek door de UCLA geeft gelukkig uitsluitsel.

De ideale lengte van de penis volgens vrouwen

Voor het onderzoek werden 75 vrouwen ondervraagd. Hierbij kregen de deelnemers en grote variatie aan penissen te zien. Groot, dik, dun, klein, kortom alle mogelijke variaties waren aanwezig en waren via een 3D-printer gemaakt. Vervolgens kreeg me de vraag voorgelegd om de penis te selecteren die het beste zou voldoen. Zo moesten de vrouwen aangeven wat het beste formaat was voor een stabiele relatie en welke penis men zou kiezen voor een onenightstand.

Een diepgaand onderzoek

De verrassing was groot toen bleek dat menig vrouw de voorkeur gaf aan een penis met een lengte van 16 centimeter lengte. Wat betreft de  omvang was 12.2 centimeter ideaal in het geval van een vaste relatie. Voor een onenightstand had men toch liever een iets groter formaat, namelijk een lengte van 16.2 centimeter en een omvang van 12.7 centimeter. Komt jouw jongeheer dus in de buurt van die lengte en omvang, dan is er niks aan de hand. Is dat niet het geval, bedenk dan dat het genot van de vrouw voort komt uit de eerste zes centimeter. Don’t worry, be happy dus.

Easytoys

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.