Joris van Velzen
Joris van Velzen Horloges en accessoires 28 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

How to wear – De armband

De meeste mannen dragen enkel een horloge, misschien zo nu en dan een ring of ketting, maar over het algemeen worden andere sieraden vermeden. Dat kan anders. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je er bij moet lopen als 50 Cent in zijn videoclips, maar een armband kan wel je outfit een extra boost geven. Hieronder laten we zien hoe je het beste armbanden van touw, leer en kralen kunt dragen. Als je een armband wilt dragen, betekent dit niet dat je jouw horloge achterwege moet laten. Kijk maar eens naar de voorbeelden.

Leer

De leren armband geeft een ruige touch aan je outfit. Gelukkig kun je goed de ruigheid zelf doseren door te kiezen voor een smalle of een dunne armband. Denk wel aan je postuur: ben je lang en slank, ga dan niet voor een overdreven dikke armband, ook niet als je kort en breed of wat voller bent. Match dit type armband met goede denim en boots.

Touw

De armband van touw is een goede zomeressential, zeker wanneer de armband een kleurtje heeft. Touw kan makkelijk nat worden in tegenstelling tot leer, waardoor je hem ook kunt dragen op het strand. Kijk eens naar een armband die zich kenmerkt door een toffe sluiting. Wanneer je van plan bent om de zomer deze armband te dragen, kun je de kleur van het touw goed matchen met de kleur van je chino of shorts.

Kralen

De kralen armband heeft een wat luxere uitstraling, mits je het goede exemplaar te pakken hebt. Ga je voor kralen van hout, dan dien je selectief te werk te gaan. Zorg ervoor dat het niet tacky wordt, dus kies voor kralen op een mooie leren band. Kralen van steen zorgen voor een wat luxer karakter. Het juiste exemplaar kun je ook zakelijk dragen.

Goede armbanden voor de gent

Armbanden kunnen een extraatje zijn voor je outfit, ben jij opz oek naar dat extraatje, dan geven wij je hierbij een aantal voorbeelden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.