Fe
Fe Eten & Drinken 25 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

10 etenswaren die voor een beter seksleven zorgen

Seksuologen, cardiologen en psychologen zijn het eens: Je eetpatroon heeft invloed op je seksuele gezondheid. Eigenlijk is alles dat goed is voor je hart, goed voor je seksleven. Gelukkig zijn dit geen zielige crackertjes met Hüttenkäse, maar vinden we een rijk assortiment aan de lekkerste producten. Dus waar wacht je op? Zoals Marvin Gaye zou zeggen: Let’s get it on.

1. Spinazie

Spinazie is een bron van magnesium. Magnesium helpt bij het uitzetten van de bloedvaten. Zo bevordert dit de bloedsomloop. En hoe meer bloed er naar de genitaliën stroomt, hoe groter de opwinding bij zowel mannen als vrouwen.

2. Perzik, grapefruit en sinaasappel

Mannen die elke dag minstens 200 milligram vitamine C binnenkrijgen, vergroten de hoeveelheid en de beweeglijkheid van hun sperma.

3. Eieren

Gebakken, gekookt, omelet. Misschien niet erg sexy voedsel, maar wel goed. Eieren helpen namelijk bij het balanceren van de hormoonlevels en verminderen stress. En ze zijn belangrijk voor een gezond libido.

4. Vlees

Het is zo erg nog niet om te eten voor een beter seksleven. Een heerlijk biefstukje gaat er wel in namelijk. Zorg wel dat je mager vlees hebt. Mager vlees bevat veel zink en zink remt de groei van het hormoon prolactin, een hormoon dat in grote hoeveelheid seksuele dysfunctie kan veroorzaken.

5. Rode wijn

Mannen, het wordt alleen maar leuker. We kunnen ook gerust een rood wijntje drinken. Italiaanse onderzoekers ontdekten dat antioxidanten en alcohol in wijn de productie van nitric oxide stimuleert. Nitric oxide laat de slagaderwanden ontspannen, hierdoor is de bloedsomloop naar de genitaliën beter. Beperk jezelf wel tot één of twee glazen, anders lig je al te slapen voor het zover is.

6. Zaden en noten

Pompoen- en zonnebloempitten en noten bevatten de juiste hoeveelheid onverzadigde vetten die je lichaam omzet tot cholesterol. En je sekshormonen hebben cholesterol nodig om goed te werken.

7. Vette vis

De omega 3 die in vette vissen als zalm, makreel, sardines en tonijn zit, verbetert het dopamine-gehalte in je hersenen. Dopamine stimuleert de opwinding.

8. Havermout

Het eten van havermout is een van de weinige natuurlijke manieren om je testosteron een boost te geven. Het mannelijke hormoon speelt een belangrijke rol in de seksdrift en de sterkte van het orgasme bij zowel mannen als vrouwen.

9. Oesters

De oester is er eentje die iedereen wel zal kennen als seksstimulans: Het eten van dit schelpdier verhoogt jouw testosteron en libido.

10. Pure chocolade

Niet alleen een lekker en sensueel product, maar het bevat ook nog werkzame stoffen als endorfine. Daarnaast schijnt het dat wanneer je chocolade eet, je meer hersenstimulans krijgt dan wanneer je zoent. Daarom houden de dames dus zo van chocolade.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.